söndag 19 februari 2012

Bättre!!!

Hej alla superfina vänner därute i cyberrrymden! Rudi här! Bra va? Hundra miljoner tack för alla hälsningar jag, matten och hussen har fått när jag varit värsta sjuk! Tänk att så många bryr sig om oss! Massa mail och SMS och fejan-meddelanden och inte minst bloggisar som varit oroliga för mig. Puss och kram på er allihop! Så pigg som på fotot ovan är jag inte, men jag ska bli...det har jag bestämt! För nu funkar alla mina ben igen och huvet känns klart!


Men vet ni hur attans dålig jag var i tisdags kväll? Då fick jag skakningar i hela kroppen och fattade inte att folk pratade med mig. Jag fattade ingenting. Hade bara ont. På onsdagen åkte jag till veterinären som tog massa blodprover och klämde och kände och så pinkade jag i en skål. Så då sa dom att jag nog hade borrelia och så hade jag massa blod i pinket. (Ser ni mitt bandage på benet? Det tog jag i alla fall bort, hehe).

När vi åkte från veterinären mådde jag lite bättre, så då väntade jag och matten utenför när hussen handlade lite käk till oss. Du funkade alla benen jättebra. När vi kom hem började jag med medicin.

På torsdagsmorgonen kunde jag inte använda mina bakben! Attans läskigt! Jag försökte sitta och då ramlade jag omkull. Jag försökte gå i trappan men då snubblade jag omkull. Och när jag reste mig upp så höll jag aldrig på att få styrsel på benen och sen haltade jag så det gick inte att gå i alla fall..Så då ringde matten veterinären och så fick vi komma dit i ilfart igen. Väntrummet är jag ganska bekant med nuförtiden.

Så då gjorde dom värsta travhästutredningen på mina ben, böjprov och sträckte hit och dit och så skulle jag trava i korridoren. Sen fick jag en spruta och sen blev det svart. Men då röngtade man visst ryggen och benen på mig. Fast det är bara hörsägen, jag vet inget om det. Sen så sov jag hela kvällen och hela natten. Attans vad jag sov! På fredagmorgonen vaknade jag ....och kunde inte använda ett framben heller!! Nu jädrar blev det komplicerat! När det varken bär fram eller bak är det inte kul, det kan jag intyga. Matten ringde veterinären som sa att vi skulle vänta och se för nu var alla prover tagna. Så då låg jag så här tyckte att livet var pest.

MEN! PÅ lördagen vaknade jag och kunde nästan använda alla benen, och jag kunde sitta igen! Och på kvällen var jag ännu friskare i benen och haltade nästan inte alls! Och gissa vad! Idag på söndagen är jag ännu mycket piggare i alla ben! Nu skulle jag vilja ut på långpromenad...men det får jag inte säger matten och hussen. Typiskt när det börjar spritta i benen.

Förresten, vet ni vad som var enda guldkornet hos veterinären? Jo, att hon fick lov att lyssna superlänge på mitt hjärta för det slog nästan inte, då sa hon att jag har kondition som värsta travhästen! Så klart!

Största slafsigaste pussen från mig till er alla!

33 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Skönt att höra att du är piggare. Vi har varit så oroliga! Nu längtar vi efter våren så vi kan träffas för en lekstund igen! Ta det lugnt till dess! Pussar från Siri och Smilla!

Storolillnosarna m matten på ett hörn sa...

När vår matte, hönsmatten, läste så fick hon en massa tårar i ögonen. Ja, inte för att hon liksom blev ledsen för att du är bättre, utan för att det är så himla hemskt o dumt när vi jyckar blir så där jättesjuka så vi inte kan stå på våra tassar.
Vilken tur att det finns veterinärer som kan fixa tassarna så att de funkar som de ska. Tassar ska springa och skutta och krafsa och gräva och tokspringa - JÄTTEMYCKET!!

Se nu till att fortsätta att bli inte bara bättre - utan BÄST!

Här kommer en stor slafsig puss tillbaka! *ssllluuuuurrrrpppp*

Vicky sa...

Underbart att du är tillbaka på benen igen och känner dig piggare. Nu slipper vi oroa oss här hemma över hur du mår. Men dagliga uppdateringar om att du blir allt friskare kräver vi nog ett tag framöver, så vi kan känna oss riktigt säkra!

Katarina sa...

Phu, vilken pärs du har varit med om! Vi är så glada att du nu är på bättring!

Buttons sa...

Åh Tack o lov, vi var så ini nordens oroliga matte och jag. Du hade väl inte varit och snott choklad nånstans. Så skönt att du blivit bättre, och presis som nån annan sa skulle vi nog behöva fler uppdateringar om din hälsa, så vi kan känna oss riktigt trygga om ditt tillfrisknande........wet kisses for you i massor

Christina Klosterberg sa...

Borrelia är inte kul. Hoppas du är på benen snart, skönt att det går åt rätt håll i alla fall!

Hanna aka Lilla My sa...

Vad underbart att du är på bättringsvägen.

Nospussar från din Tila

Ludde sa...

Åh! Va glada vi blev hela flocken när vi läste att du mår bättre! Det är nog bäst att du tar det jättelugnt med promenaderna ett tag framåt. Du får kanske be hussen coacha matten tills du blir riktigt springig i benen. Inte så konstigt att du har hästkondis efter alla skogsvändor med matten! Superkramis!!!

PS dagsuppdateringar också tack! DS

Sigge sa...

Dagens allra bästa nyhet!
Nu tar du det lugnt så du blir riktigt, riktigt återställd!

Anonym sa...

Vi är superglada över att höra ifrån dig Rudi. Matte sa att nu ska vi fira och gav oss varsitt märgben, du borde också ha fått ett. Många kramar från flocken i Falun.

Barbro o Salza sa...

Härlig överraskning att ni är tillbaka igen! :)
Hoppas proverna säger att det finns nån bra medicin som gör Rudi helt frisk igen.. det håller vi tummarna för.

Eva sa...

Såg först på FB vad din matte skrivit och akta vad tårar det hann komma här innan trögdatorn kom runt hit!
Så HELT UNDERBART att höra att du piggnar på dig!!!
Fortsätt med det så vi slipper vara oroliga mer!
MASSORPUSSAR!

Älsa o Ästher sa...

men käre värld Rudi!!!! Vad otäckt!! Vet dom vad det kan vara?? Är det borrelia som dom misstänkte eller?! Fyy tusan du ska veta att vi håller allt vi har att du ska bli helt återställd och att det där dumma aldrig mer kommer tillbaka!!!
Stooora pussar på fina Rudi nosen från oss!!

Emma o Malte sa...

Vad skönt att du äntligen är tillbaka!! Och att du är på bättringsvägen!! Vi har varit oroliga som baaaara den, ja jätte oroliga helt enkelt.
Hoppas verkligen att du blir ditt gamla vanliga jag igen och att alla benen funkar som de ska!
Supermånga krya på dig kramar från Malte och Ozzy och matte Emma med så klart

desperat hemmafru sa...

Det här är helt klart ett av de bästa inlägg jag läst på länge!!! Vad otroligt roligt att få höra att du mår bättre, även om alla dina symptom låter väldigt läskiga. Skönt när det veterinären gjort hjälper. Massor med kramar till både dig och matte.

Vi i Kasperian sa...

Åh, så glada vi blev nu! Du skulle se min matte! :)
Vi har varit så oroliga. Matte minns hur hennes förra hund blev helt lam i bakkroppen men sedan helt bra igen! Hon fick medicin ett tag, men blev, precis som du, mycket bättre väldigt fort. Och hon blev alldeles hel-totalt återställd!
Så heja Rudi, och allra mesta hälsningar till dina tvåbenta också! För nog kan vi gissa hur glada DOM är! Också. Och så Alf förstås...

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Har inte varit inne på nätet så mycket den sista veckan, men igår tyckte jag att det var konstigt att det var så tomt från Julitas underbaraste springerspaniel. Vilken chock att läsa om att du varit så sjuk. Boreliautbrott är väl inte vad man väntar sig mitt i vintern.
Vilken tur att du också har bästa matten och hussen som tar så väl hand om dig att du snart står och springer på alla 4 igen.Vi längtar efter dig Aya och jag. Efter sportlovet kommer vi och tittar till dig och då får du vara i form för lite lek i alla fall.

Unknown sa...

Hu!!!!
Ena sonen vaknade med halvsidig ansiktsförlamning, som visade sig bero på borrelia. Han blev lyckligtvis helt frisk efter behandling, hoppas att det går lika bra (och snabbt) för dig.
Vilken rysare! Varmaste tankar från Stockholm!

Anonym sa...

Förresten klart som korvspad att du har dunderkondis. Du är ju Rudimattens coach för tusan...

Grabbarna boys sa...

UNDERBART...nu är det som vanligt igen med härliga Rudi på bloggen!!
Det gillas skarp ska ni veta!!
Hoppas du är riktigt pigg igen och kommer att vara det resten av ditt liv.
Vilken pärs du har gått igenom, hoppas ni får reda på vad det va också....om det bara var borrelian som ställde till det så.
Vov o kram!!

Kikkan sa...

WONDERFUL NEWS!! Pratade med Buttons & hans matte på Skypen här om dagen och vi var alla jätteledsna att höra att bästa Julita Rudi var sjuk, MEN nu är Du visst snart tillbaka till Ditt vanliga sätt, härligt, härligt. Take care. London kramar ♥♥♥

Jenny o Brio sa...

Åh vad glad jag blir! TUR att du kryar på dig. Jag har tänkt MASSOR på dig i helgen! Undrat vad som var fel och så, men så ville jag inte störa din matte med en massa mail... Hon hade ju dig att ta hand, om och jag har ju trots allt inte någon rätt att begära status :) Det var sannerligen ett glädjande inlägg. HURRA för dig Rudi!

Ann-Margret o Vinja sa...

Åhh vad HÄRLIGT att du mår mycke bättre nu :) Inte kul vare sig för dig, matten eller hussen när du var så dålig.
Har ni fått nå svar på alla prover vad det var för nått då?

Kram

smulan sa...

Jippiiiee,vad glada vi är att du mår bättre! Det lät jätte hemskt så dålig du var,usch och fy!

Massor med nospuffar från Smulan och syster Yster!!

Ann-Margret o Vinja sa...

Usch, borrelia är verkligen en hemsk sjukdom :( Det som är läbbigt är ju att dom kan ha så mycke olika symtomer. Men dom brukar kunna fixa det om man är ute i tid.
Fästingar är verkligen ett otyg :( Verkar ju inte hjälpa heller fullt ut med Scalibor halsbandet heller. Egentligen borde man väl gå på hösten/vintern varje år och ta ett prov försäkerhetsskull.
Tänk vad skönt om dom kunde utrota det lilla krypet.

Kram

Humlespunk sa...

Phu. Vi blev lite nervösa där ett tag. Ta hand om dej nu. Kramisalamis.

Anonym sa...

Åh vad bra, fortsätt så. /Ronja med matte

Sofie sa...

Nej vad läskigt. Vi är jätteglada att du mår bättre igen. Förstår att du har varit rädd och dina kära också. Hoppas att du snart springer fram igen och tur i oturen att du har så bra kondis kanske. Ibland är det bra att vara värsta travhästen. Krya på dig nu.KRAM

Wille sa...

Men vilken tur att du piggnat till igen. Här har vi helt missat att du varit så dålig och blev alldeles förskräckta när vi läste om det. Stackars stackars dig vilken hemsk helg du måste ha haft, för att inte tala om din matte !
Men det var så skönt att läsa att du är på bättringsvägen nu ! Krya på dig Rudi, men ta det lugnt.
Kompiskramar i massor !

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vi har varit borta och gått i ovisshet om hur du mår. Så kom vi hem nyss och ser att du mår bättre. Gissa om vi blev glada!!

Unknown sa...

Vi hoppas att förbättringen håller i sig, och fortsätter.

Hillman sa...

Jaha, nu har jag bommat att du varit jättesjuker bara för att matten skulle trixa och ha paus mitt i alltet. Hoppsar nu att du blir frisker och att det inte är nåt elände som det blir men av. Ta det lugnt vännen så blir du säkert frisker.

Kryapådigtaxpussisar i mängd.

Anna, Kompis o Daisy sa...

Oj, vad läskigt! Du är ju en riktig hjältehund, som har tagit dig igenom den pärsen! Fortsätt nu att krya på dig ordentligt! :)