söndag 8 januari 2012

I stället för kursdag.

När vårsolen skiner och det är precis lagom kallt, som idag, då måste man binda fast mig och matten om vi ska vara kvar inomhus. Det går bara inte, så vi var nöjda med att vi lämnat återbud till freestylekursen som vi egentligen skulle ha varit på och i stället kunde njuta av fyra timmar i en solig skog!


Jag hittade en intressant samling. Något liknande har jag aldrig stött på förr.


Snart efter hittade jag hjorthjorden. Den hittar jag var och varannan dag. Men dom är fina för det.


Annars galopperade jag omkring i min ensamhet timme efter timme och mådde kalas!


Ibland nådde inte solskenet in bland stammarna.


På slutet gick vi i ett fruset speedwayspår, eller motocross, eller vad det heter...motorcyklar som låter och luktar mycket och som far fram över stock och sten i hundra knyck, såna menar jag.


Spåret gick uppåt och nedåt och uppåt och nedåt så det var tur att matten kunde sparka fram lite dricksvatten till mig ibland. Praktiskt med en tungfotad matte, det är det.


Efter vila och käk utbrast jag plötsligt: Var är min luktbräda?? Den har jag inte sett sen förra vintern! Så då tog matten fram den. Först ska man koncentrera sig på smellern. Min luktar Earl Grey.


När matten säger "LUKTA" så ska man inventera bland karen och sätta sig framför den som luktar Earl Grey. Då får man ost! Eftersom det var premiär efter långt uppehåll så körde vi bara med tre lukter. I dom andra stank det hallonte och söderte. Men jag skulle ju bara sitta vid Earl Grey, som sagt. Plättlätt!


Sen vill matten och jag bara förtydliga att på headerbilden skäller jag inte alls på Alf! Jag är nämligen en helt tyst hund, jag skäller aldrig. Vi kör alltid tysta bråk, jag och Alf.

14 kommentarer:

Humlespunk sa...

Ofantligt förpiffade the-doftar-skills du verkar ha. Makalöst. Och vilken hållning i markerings-sittet, urtjusigt.

Jag ska genast ta HumleSpunkarna i örat och fråga varför deras matte aldrig tränat the-doftar-grejer med dem. För det verkar ju hur kul som helst. Fast Spunkvalpen lär väl äta upp hela thepåsen, och Humlehunden sätta på en kanna vatten på spisen. De är inte lika förfinade inom doftningskonsten som du, misstänker jag. (Och det är deras mattes fel, jag ska ta henne i örat när jag träffar henne nästa gång.)

Vi i Kasperian sa...

Jädrans samling, att hitta så där ute i skogen!
Men annars var ju dagen toppen!!
I min skog hördes skott, så vi gick ner till sjön i stället.
Tur att dom inte skjuter i din skog! Jättefina hjortar förresten. :) Fast allra finast är förstås du - kul att se dom där flaxöronen igen. :)

Grabbarna boys sa...

Jo, din skog är allt bra lik vår skog.
Kan vi inte låtsas att vi är i samma skog och vi träffar på varandra och har hur kul som helst tillsammans!!
Det hade väl varit kul!
Vov från grababrna boys!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Kul med en riktig utegångsmatte. Tror det är ett nytt ord.
Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Låter helt klart mycke bättre att vara ute i skogen i 4 timmar än inne på freestyle kurs i det fina vädret.
Härligt med en riktig långpromenad i det härliga vädret och i era härliga skogar.

Vilka fina hjortar ni har hos er.
Vad duktig du är på att lukta dig till rätt tesort, är riktigt imponerad.

Kram

Ann-Margret o Vinja sa...

Nej jag brukar inte möta så mycke andra hundar när vi är där. Knappt några alls faktiskt.
I lördags när jag gick den där korta svängen så gick det några före oss en bit. Men dom kan verkligen inte gått många hundra meter för deras bil var redan borta när vi kom tillbaka efter den korta 3,5 km rundan.
Så den hunden kan verkligen inte fått så mycke motion.

Kram

Emma o Malte sa...

Det var ingen dålig dag ni haft, fyra timmar i skogen måste varit riktigt roligt!
Den där lukt-övningen verkade ju spännande!! Det hade vi velat prova!

Sigge sa...

Vilken superbra fyndsamling!
Borde finnas många fler såna till oss hundar i skogen.
Det där med kameran och sladden/minneskortet. Det var nåt glapp ganska länge där sladden ska in i kameran så strax före jul la det avalldeels, matte blev tvungen att köpa en kortläsare för att få bilderna ur kameran. Så detta att kortet skulle sitta kvar i datron var väntat med tanke på hennes minne.

Eva sa...

Du duktige, duktige!
Och jag tänkte nog faktiskt att du kanske var tyst på headern (har ju "hört" om det) men man kan ju "skälla" på olika sätt!
PUSS!

desperat hemmafru sa...

Vilken kul luktbäda! Kanske lagom stillsamt för mig och Buzz? Hur funkar hundgodiset? Är det bara det första som duger, eller funkar de andra sorterna med?

Sigge sa...

Nä Rudi, håll dej hemma. Du ska inte komma och försöka rulla i Konstsnö, den äär helskum bara alldeles hård.
Enligt matte så packar den ihop sej och blir som cement med en ishinna på. Hon klev runt på en ganska hög driva igår och sjönk inte ens en centimeter.

Hillman sa...

Tänk att du är tyst jycke har jag förstått för länge sen, du sätter nog bara Alf på plats, hihi. Fast jag misstänker att det är han som bestämmer, du har bara inte fattat det än, hihi.

Hjortar skulle jag vilja träffa, har bara sett dem på bild, för här uppe finns inga såna. Bara nåt enstaka råddjur, vildsvin och älgar förstås bland klövdjuren. Sen finns det renar men inte just här lite högre upp ovanför Sälen.

Taxpussar.

Taxpussar.

Hillman sa...

Attans jag glömde att skriva om dina konstifika fynd, vem är så dum så han kastar koppar, en kvarn och diverse husgeråd i skogen. Tror de att djuren har användning för såna grejer, hihi.
Fast kanske att någon Nisse vill ha grejerna, hihi.

Taxpussar.

Christina Klosterberg sa...

Vilken tur att du har en sådan matte. Mycket spännande att se och göra i skogen!