lördag 14 januari 2012

Kanalhopp och annat.

I morse spatserade jag hem till Tiger och sa: Kom igen, kompis, nu drar vi!

OK, sa han. Så då gjorde vi det! Jag blev som helknäpp ibland, och rusade okontrollerat hit och dit. Men Tiger skötte sig som han skulle. Förstås.

En gång sniffade jag en doft som var så attans oemotståndlig, så jag kastade mig i extas över ett vattenfyllt dike, brett och djupt som Suezkanalen, och sen när Tiger och mattarna hade buskul på andra sidan så tordes jag inte hoppa tillbaka, för då var jag inte i extas längre. Det blev superjobbigt, jag trodde att jag aldrig skulle få träffa dom igen. Men efter mycket hastandes hit och dit hittade jag ett smalt ställe, så vi kunde återförenas!


Här nånstans var det mattarna kastade nyårslykteringen i tisdags, sa jag plötsligt och började leta efter rätt träd.

Jaaaaaa, jordens duktigaste deckare är jag! Där uppe, långt däruppe hänger den ju stadigt och bra!

Visst ser ni den? Matten är en relativt bra kastare.

Tiger tyckte att jag gick igång lite väl mycket över att ha hittat ett träd i skogen.

Så där höll vi på i hur många timmar som helst. Vi mötte jägare och jägarhundar. Vi mötte taxar och taxmattar och det kom jägarbilar där vi aldrig brukar möta bilar. Så det var lite spännande.

Ikväll har hussen packat ihop mitt tält. Så jag antar att jag ska tälta i morrn. Jag funderar på om jag ska ligga kvar då eller bryta mig ut. Det bestämmer jag då.

Vi tränade lite innelekar i kväll. Först luktbräda med kaffe. Det var svårt. Jag gillar ju Earl Grey. Sen metallapport med pasta. Det var kul! Och sist skulle vi testa baklängesslalom. För det har Sofie och kamelerna utmanat alla att prova. Framåt och sidledes är jag fena på slalom, men attans vad knepigt det var att backa mellan mattens trassliga ben och stora fötter. Tyckte vi båda.
Förresten, det är inte lätt att träna på att tälta i den här familjen, ska ni veta. Det är nästan alltid fullbelagt när jag vill in och testligga.

16 kommentarer:

Humlespunk sa...

Fy Faraohund säger jag om den utmaningen.

Här backas det friskt, fast bara åt ett håll. Att backa tillbaka är tydligen omöjligt.

- Det är bara att göra det tvärtom, liksom spegelvänt, säger jag till HumleSpunkarna och hämtar stora spegeln och ställer på golvet.

- Titta i spegeln och gör spegelvänt likadant som ni gjorde nyss, så blir det rätt tillbakabackat. Så säger jag till dem.

Men nä. De säger att jag kan klicka hur mycket jag vill, det funkar inte så ändå, men jag vet ju att det gör det. Om de bara haft lite fantasi.

Siriosmilla sa...

Tänk att det är så mysigt att tälta! Du får säga till din matte att köpa ett till så att ni har varsitt! Det har vi!

Grabbarna boys sa...

Abbe är faktiskt en fena på att gå slalom baklänges mellan mattes ben.
Det tog inte många minuter förrän han förstod....så nåt har han allt i den där skallen!!
Sen Rudi...man vet aldrig vad som kan hända när man är ute i skogen mm, speciellt när du trodde att du aldrig skulle återförenas med din matte, Tiger o Tigers matte mer!!
Ta till vara på livet!!
Vov från grabbarna boys!

Katarina sa...

Du tog dig ju nästan vatten över huvudet där, Rudi!

Eva sa...

Måste erkänna att jag förstår Tigers fundering... Ett träd i skogen... Ja ja...
Gå baklänges? Hmmm... Kanske skulle testa med Åke? I alla fall om det regnar, för då är han otroligt bra på just det:)
PUSS!
Och förresten - ställer jag upp vårt tält blir det också strax fullt av katter!

Vicky sa...

Men gud vad du är duktig Rudi, som vågar hoppa över så breda diken, och hittar just det speciella trädet med ringen i, och att lära sig att slaloma baklänges. För att inte tala om vilket tålamod du har med tältsnyltande katter. Jag är ganska impad över alltihopa faktiskt. Vi har ju också antagit oss utmaningen, men vi håller oss till att slaloma framåt.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken kul dag du och Tiger haft i skogen, ja om man bortser från det där diket då.
Härligt väder verkar ni också haft :)

Men Rudi, ska du ut och tälta nu mitt i vintern....Blir inte det lite kallt.

Kram

Emma o Malte sa...

Jissus vilket drama det måste varit där hos er i Julita innan du kom tillbaka till din matte!!! Vi känner riktigt känslan här borta.. Och det där med att backa slalom, det kan vi nog inte ens tänka tanken på för här kan vi inte ens gå slalom framåt!!!

Ludde sa...

Jaha, kanalhoppning och trädhittning med Tiger i skogen - vilken dag! Lycka till på tältningen imorgon... Kramis!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du får boka rum tidigare Rudi. De är stenhårda på sånt i hotell och tältbranschen.
Nelson

Floridatjej o Buttons sa...

Du är ju världsbäst på det mesta, men jag tror inte att du slår mig i att manipulera människor.....DET är nämligen min specialitet.
Vi tänkte på dig igår då vi tittade på ett program med hundar som tävlar som du,(ska lägga in bild på min blogg) och där hade dom längdhopp i pool ? löjligt tyckte jag där jag låg och gosade mig på soffan.
Blötpussar i massor från mig.

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Vilken härlig skogspromenad. Efter att ha varit ute en tur i världen nyligen,kan jag bara konstatera att det är inte många platser som slår skogarna i Julita.

Storolillnosarna sa...

Vilken attans katt! Sno ditt tält! Han får väl skaffa sig ett eget, eller om han inte har några pengar själv, så får din matte o husse köpa ett till han. Fast det var ju bra att ni inte slogs om tältet så där på riktigt. Duktiga var ni båda två!

Nästa gång du träffar Tiger, tala om att det är faktiskt stor skillnad på träd. Vissa har sådana där nyårslyktringar i sig - andra inte.

Just det! Att skutta över Suezkanalen en gång är en bedrift - att göra det två gånger är dock en överdrift! Eller? :)
Sicken tur ändå att du lyckades komma tillbaka till mattarna och Tiger. Annars hade det blivit väldans dumt.

Wille sa...

Vilken skojig promenad !
Njae fostrar matte vet jag inte men jag var på bushumör så jag ville leka med hennes skor men det gillade inte matte. Så då tog jag hennes vinterkängor istället, men dte var visst inte heller så tillåtet. Men sedan var det halt ute riktigt riktigt halt. T o m jag halkade lite fast jag har klor.

Heléne sa...

Stackars dej Rudi, ensam på andra sidan ett dike i stora djupa Julitaskogen. Sån tur att du till slut hittade ett bra ställa att hoppa över på!

Hillman sa...

Har du fått en hyresgäst i tältet så får du välan ta ut hyra, fast det är en familjemedlem, hihi.

Det där med att hoppa över diken, är ingen lätt match. det ska gudarna veta för jag har försökt. Där vi bodde förut måste det varit dikensas paradis, för såna fanns det baske mig överallt. Jag gillar skogen bättre här uppe för det är inte så många diken som man ska trassla sig över, hihi.

Taxpuussar.