söndag 17 januari 2010

Jag, en lantis ut i klospetsarna.

Idag har tråkmatte bara jobbat. Men igår tog vi en skogspromenad i det sköna vädret.
Plötsligt fanns där en buske med BÅDE ost och frolicar som var mogna! Den sorten har jag faktiskt inte stött på tidigare. Måste vara ympad på något sätt.
Sen mötte jag Nellie som har flyttat till stan. Hon var med sin matte och matade småfåglarna utanför sitt gamla hus i skogen. Nellie sa att hon faktiskt trivs att bo i lägenhet fast hon alltid bott i skogen förut. Det var skönt att höra för jag har varit lite orolig för hur det skulle funka för Nellie i stan.
På väg hem stannade jag till i skogsbrynet och beundrade min tomt. Den ligger som en ö ute på åkern, och jag struntar i vad Nellie sa, jag vill inte byta mitt hem mot alla städer i världen, så det så!
Väl hemma i trädgården fick jag tokfnatt och flisade några buskar! Det är (var) mattes spireor som egentligen ska blomma om några månader. Vi får väl se om de gör det! Annars tycker jag att hon kan plantera ost-frolic-buskar där i stället. Kan man köpa på plantskola?
Någon som vet?

3 kommentarer:

Ludde sa...

Snällt av dig att hjälpa matte ta bort de torra fula spireastjälkarna. Min matte brukar krypa omkring och klippa med sekatör på våren. Dom sprider sig som ogräs hemma hos oss. Vore bättre om frolic- och ostbuskarna spridde sig i stället...

Elliot Kung af Upphärad sa...

Jag lovar dig att jag skall visa kort på möss-massgraven när snön tinar, jag tror att vi är uppe i 4 eller 5 mössor nu men det blir säkert fler :-)
Jag har ett godisträd i min trädgård, så vi skulle kanske byta skott du och jag, har hört att riktigt blomsterfolk gör så.
Vad snygg du är där du sitter och tittar ut över ägorna, som en riktig brukspatron :-)

Malte och Snoken sa...

å frolicbuskar vill vi oxå ha i mängders mängder!
vilken söt kompis du har! synd hon inte kan leka med dig jämt!
slafspussar
ps! vi är odrägliga som stadshundar säger matten...sssss...säger vi!