torsdag 6 juni 2013

Titel, uppflytt och korv!

Jorå, ni ser rätt...här sitter jag i min blå kavaj, och så Molly Surtant och Mollymatten minsann. För idag åkte vi till Katrineholm och tävlade lite rally igen! Så ingen ska tro att matten är vårdslös med sin sjuka hund ska jag berätta att jag varit feberfri i flera dygn, att Katrineholm ligger 20 minuter hemifrån, att tävlingen började kl ett och att jag skulle starta först. Så då tyckte matten att jag skulle klara av att tävla i tre minuter, annars var det ju snabbt att åka hem igen.
Men det var skönt i vårt skuggläger och jag hade massor av matsäck och vatten så det gick attans bra. Jag fick 82 poäng, för jag hade glömt hur man backar snyggt så då fick jag tio minus för det och så blev det några små mattefel dessutom. Men 82 är ju helt ok.
Så här skrev domaren om mig :-) "Otroligt duktig i honnören ". Nu ska jag berätta varför det står så: Honnören är när man har gått sin bana och man ska sitta, ligga eller stå blickstill och inte röra en fena i enochenhalv minut medan nästa hund går sin bana runt om en. Idag skulle man sitta framför och vänd mot sin matte. Så då gjorde jag det. Och då fick nästa hund fnatt och spatt och jag vet inte allt och toksprang runt mig och över mig och under mig och på mig och hans matte sprang efter och hojtade. Hela tiden. Och sen bråkade dom massor och högljutt en meter från mig och inte en endaste sekund vek jag bort med blicken från min mattes ögon! Sen sa alla att jag var en helt fantastisk hund  :-)
Mollymatten köpte två varmkorv med bröd, en till sig och en till Molly, för hon var jordens duktig och vann idag. Det skulle aldrig min vegetariska matte ha tänkt ut själv, men så köpte hon en till mig. Hon var superhungrig så hon tog lite av brödet. Värre var det för Molly för hennes matte glömde bort sig och käkade upp nästan båda korvarna innan Molly fick snutten!
Jag har aldrig käkat en kokt med bröd förr. Det var så jobbigt att vänta i tältet medan matten skulle fota! 
 

Men sen fick jag äntligen glufsa i mig den! Och fira att nu heter jag LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Ludde och nu ska jag börja tävla i mästarklassen! Det ska bli hur skoj som helst!

10 kommentarer:

Ludde sa...

Duktiga Rudi! Du passar verkligen att tävla i mästarklassen! Jag är säker på att matten skärper sig nu när ni blivit uppflyttade! Den där honnören gjorde du verkligen bra! Värt flera korvar faktiskt! Kul att du har aptit nu och mår mycket bättre! Grattis till det bra resultatet... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Härligt Rudi! Att du mår bra, är så duktig att du hamnar i mästarklass
(klart förresten att du skulle göra det) och att du verkar hur
bra som helt på att glufsa i dig både korv och bröd!
Den där honnören - tror inte du kan föreställa dig hur imponerad min matte är! Jag också, förstås!
Du är bara bäst. Och vi är jätteglada för att du inte är sjuk längre.

Unknown sa...

Vi gratulerar! Mycket. Så skönt att du mår bra igen, fortsätt nu med det!

Asta och Iris sa...

Fantastiskt bra! Vi fattar inte vad titlarna betyder men det måste vara jättebra! Grattis!

Ulf sa...

Förlåt käre Rudi. Jag har inte hunnit/velat/orkat var inne på bloggen så mycket senaste dagarna, så jag visste inte ens att du varit sjuk. Men jösses vilken kämpe du är som kommer tillbaka så fantastiskt. Jättekul med dina framgångar, men ännu bättre är att du är frisk.

Ha en skojig helg.
Ulf

desperat hemmafru sa...

Ni är så himla duktiga! Man blir verkligen varm i hjärtat när man får läsa om hur duktig Rudi är i honnören. <3 Vi undrar förstås lite vad det är för tokigheter Rudi råkat ut för. Det är inte kul att bli sjuk stup i kvarten. Nu hoppas vi att han får vara frisk. Länge, länge!!!

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis, grattis! Bra jobbat :)

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Härligt att allt är som vanligt igen - vardag, träning och tävlingar. Grattis till de nya framgångarna.

Totti och Lydia sa...

åh, du är ju bara bäst! Kanske är det med dig som med matten, lite sjukdom bäddar för framgång. Då orkar ni inte oroa er så mycket. Fast vi tycker det är bättre om ni håller er friska! Grattis!

[Anna] sa...

Grattis till att det gick så bra, till berömmet och perfekt med en kokt + bröd att fira med! :) Skönt att du mår bättre och nu väntar vi med spänning att få se när ni ska tävla mer i sommar,det är så roligt att se hur duktiga du och din matte är tillsammans :)