onsdag 19 juni 2013

Vampyrkista installerad!

Nu ska ni få höra och se. I måndags morse kom den här manicken hem till mig.
Sen ställde den sig mitt i min favoritbuske och sträckte ut sin långa arm och började gräva upp min terrass!
Värsta läbbigaste synen genom köksfönstret var det!
Kolla! Kolla vad dom gjorde, gubbarna som kom med manicken! Jordens vallgrav runt mitt hus!
 Sen fortsatte dom med diket och grävde och grävde hela långa måndagen.
Då kom en lastbil och lastade av nåt som såg ut som en rymdstation! Den stoppade manicken ner i ett bautastort hål som den grävt!
Och så la dom rör överallt.
På tisdag morgon gick matten och jag ut och njöt av junimorgonen, det var ett vådligt fågelkvitter överallt.
Sen gick vi hem till skyttegravarna igen. Det var förenat med livsfara att ta sig fram, för överallt där jag gått i hela mitt liv var det raviner eller berg som aldrig funnits där förr!

Kaoset bredde ut sig mer och mer, över vägen och bort över ängarna. 
 Jag ville ju helst ligga och slappa där jag brukar ligga...
 ...men det blev rackarns trångt.
Så då provade jag att ta mig en lur här.
En gång kröp jag in längst in under manicken, för där var det skuggigt och bra. Men då såg matten mig och tvingade fram mig med strängaste rösten. Då fick jag på nåder vila mellan hjulen medans alla stod och snackade bredvid, så det var inte farligt.
 Plötsligt började gubbarna fylla igen och platta ut vallgraven. Så det blev ju bra.
Och på kvällen lyste det spöklikt. Jag tycker att det ser ut som en läskig gammal grav som vilken vampyr som helst kan resa sig ur när som helst och så en gravlykta dessutom. Men så ska det se ut nu, för alltid och lampan lyser dagen lång och natten lång.
I morse, tredje dan, så tror ni inte att gubbarna kom tillbaka igen och nu körde dom manicken mitt på gräsmattan minsann! När dom grävde upp den gamla trekammarbrunnen så stank det i hela Julita! "Nu ska vi se om dom har varit dåliga i magen här på Granbacken", sa gubbarna och studerade geggan!
Så då fick jag nog och gick på morgonpromenad och blev så attans varm så jag mellanlandade i Lokes pool och svalkade mig med Grisen, fast Loke inte var hemma! Fräckt va?
Mitt på dan hade gubbarna plattat till allt som dom förstört med sin manick. Kvar blev bara vampyrkistan och en känsla av att bo i en öken.
Matten och hussen tycker att det var bra att nästan alla växter och träd klarade sig. Det enda som rök med var mitt skugg-gömställe där jag alltid ligger och myser på varma dagar! Nu finns inget kvar av det, så jag måste ligga så här i stället. Hur kul är det?

Så gick det till när vi blev med ny avloppsanläggning med reningsverk. Värsta jobbigaste...men nu när det är klart ska vi ha semester och i morrn ska ni får se hur det var när Loke kom hemspatserandes till mig idag! Det blir kul!

6 kommentarer:

Ulf sa...

Vilken novell. Vilka omtumlande dagar för dig Rudi. Nu ska du se hur lugna och fina matte och husse blir för det är sådana saker som får oss tvåbeningar att bli tillfälligtvis stolta och nöjda. "Vi har en ny trekammarbrunn. Så skönt att det blev av." Sånt går dom säkert och tänker för det skulle jag ha gjort iaf. Nu är det läge att kräva en ny skuggplats. De är medgörliga nu. Passa på.

Anonym sa...

Oj! Vad mycket spännande saker det händer i Julita!!!
Ha en härlig midsommar!

/Jenny o Brio

Ludde sa...

Värsta sommarrysaren alltså! Tur ändå att det slutade lyckligt sånär som på ditt skugg-gömställe! Attans praktiskt att du har en mästarfotograf till matte också... Kramis!

Heléne sa...

Oj så tillställt du har det mitt i sommaren. Synd på skuggstället som försvann, men du tycks ju ha en stor tomt så du hittar säkert ett nytt.
Varför skall lampan lysa hela tiden? Är det någon slags varningsljus som blinkar när ni spolar eller vad?

Vi önskar hela familjen en trevlig midsommar!

Storolillnosarna sa...

Den här spännande storyn hade vi missat! Såg "trailern" på Fb, men sen tog det slut liksom bara.

Det var ju världsaspännande! Fula läskiga långarmade varelser med gigantiska hjulfötter.. och du går o lägger dig mitt emellan dom!!!!!!!! Hur modig är du egentligen?

Tur att allt slutade lyckligt, att din trädgård och ägor nu är tillplattade och återställda igen, men sååå synd på din gamla skuggplats. *suck*

PS. Fast... den där rosendoften från den gamla trekammarbrunnen lät rackarns trevligt. Vi skulle inte velat gå till skogs då. Verkligen inte! DS.

Ludde Svartnos sa...

Verkligen läskigt med vampyrgrav och gravlykta! Undrar oxå varför den ska lysa hela tiden???

Hu, du är på tok för modig, Rudi! Krypa in och lägga dig under ett vidunder?!? Min Matte förstår att din tog till stränga rösten.

Darrande hälsningar från
BELLA