fredag 9 november 2012

Så här har jag det...

Först och främst: tusen tack för all omtanke, från oss och Tigermatten! Det betyder faktiskt massor fast vi inte alls känner varandra IRL de flesta! Tack!
Sen är det några som bekymrar sig för mattens axel. Jorå, den hänger kvar där och stygnen petade dom bort igår. Så här kan det se ut hos sjukgymnasten och sen är det meningen att det ska se likadant ut här hemma när hussen gympar armen. Fast då ligger matten på köksbordet och då blir jag ganska upprörd varje gång för där brukar hon verkligen inte ligga och vifta i vanliga fall!! Knasigt!
 Annars slappar vi massor här i huset just nu.
Jag har börjat ta med den enarmade på promenader i höstsolen. Så här ser det ut, en tom ärm som dinglar och en skakig vänsterhand som försöker fota. Sätter hon sig på huk för att fota mig i rätt vinkel tippar hon omkull för balansen blir så taskig utan armen.
Från Sigge Svamphund har jag fått låna ett flexikoppel, för annars kan matten inte gå längs trafikerade vägar med mig, för kolla får ni se att hussar och mattar behöver TVÅ händer för att gå med vanligt koppel. Så är det bara.
Idag var det frostigt och fint. Jag blir som piggast då. Och matten tyckte att jag skulle få ha nåt extra roligt eftersom vi inte gjort så mycket kul på sista tiden...
 ...så då skulle hon kasta åsnedockan långt bort i höga gräset och så skulle jag springa och leta efter den var planen. Men hörrni, så patetiskt...hon tog i med all kraft och kastade tjejkast med vänsterhanden ...och plopp...låg dockan en meter framför fötterna på henne och mig! Så då plockade jag upp den och då fick jag godis och så skrinlade vi alla kastövningar så länge.
Så då hittade jag på att hon skulle gå uppför en stenig slänt och gömma godis till mig i stället. Så då gjorde hon det. Fast hon gick sakta som en snigel i terrängen. Matten är attans rädd att snubbla, snava, halka och ramla som hon brukar göra när hon är i skogen.
Jag hade rackarns kul en stund när jag letade upp alla gotter. De var ganska många...och stora.
 Det är bra att vi äntligen går långpromenader igen. Det är roligast då.
Och så fick jag ett märgben som fredagsmys ikväll! Nu ska jag fisa resten av kvällen, hehehe...

13 kommentarer:

Kristina Berggren sa...

Jag kan ju tänka mig vad matte skulle säga o DU la dig på köksbordet och viftade....... :)

Asta och Iris sa...

Roligt att höra ifrån dig och din matte, vi förstår att ni har haft det jobbigt. Ledsamt med Tiger, vi är nyfikna på hur gammal han var och vad han dog av? Men du kanske inte vill berätta om det. Hur som helst är vi glada att du får med dig den enarmade banditen ut på en skogstur. Kramar från Asta basta Airedaleterrier:-)

Sigge sa...

Skönt attt din matte börjar vara på bättringsvägen.
Men ligga på köksbordet?
Förstår fullkomligt din upprördhet över det!
Slit du rejält på det där eländiga flexikopplet, här har det bara drällt i en låda de senaste 6 åren ;)
Matte var på dimn mattes tråkjobb idag 8igen) känns visst tomt att aldrig se din matte där

Eva sa...

Skönt att det verkar gå rätt för mattens arm!
Men ha henne liggande på köksbordet???
Undrar vad Assar skulle säga, han är tillräckligt fundersam när Jesper får ligga där och bli kammad eller så. (När jag är för lat för att ta fram trimbord.)
Skönt att du får ut henne på lite promenader igen. Men det där kastet måtte ha fått dig att sucka och/eller gapskratta:)

Lyckopiller sa...

Skönt att höra att det går framåt!

Storolillnosarna sa...

Bra att din mattes axel börjar krya på sig. Låt ´na ligga på köksbordet o vifta om det är det som krävs för att bli bra igen.

Hoppas märgbenet smakade o fis på hela natten lång. :)

Ludde sa...

Härligt att livet börjar gå i nästan normala banor. Låt du matten fortsätta att träna tjejkast med vänstern. Det blir lättförtjänta godisar. Du kanske kan hitta ett något planare ställe där hon kan gömma godis? Sen kan du låtsas att det är svårt att hitta dom så blir hon säkert glad. Det gör inget om bilderna blir lite skakiga. Det är så kul att se vad du gör i alla fall... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Glad över livstecknet! Kan inte vara så roligt för matte heller, att ligga och vifta på köksbordet!
Du ska se att hon snart övar upp vänsterarmen så att hon kan kasta TVÅ, rentav TRE meter! Övning ger färdighet.
Rudi, var extra snäll mot matten, nu när hon har det kämpigt. Och låt bli att locka henne till ställen där hon kan snubbla!
Märgben - toppen ju! Jag fick ett grisöra och det är ju också gott, men märgben... ;)

Grabbarna boys sa...

Härligt att ni är på "banan" igen.....vi har saknat er!
Ha en trevlig helg.
Vov o kram!

Unknown sa...

Sköt om er! Håller med Kasper, ta hand om matten och lura inte ut henne på farligheter! Och till matten: fortsätt att krya på dig!

Felix sa...

Tur att matten har en arm i behåll i alla fall, för hur skulle det annars gå. Gömma godis är en kul lek, den brukar vi göra här med men mest inne när matten inte orkat leka riktigt. Idag är det inte läge ute, för jag vill inte vara ute i detta blötjoppa, hihi.

Märgben är riktigt smarrigt, jag har några stycken i frysen men sen mina utslag dök upp vågade inte matten ge mig några. Fast nu ska jag påminna henne om jag minsann inte har några prickisar och då kunde jag välan få ett märgben.

Russelpussar.

Älsa o BollnäsTrollet sa...

Men nu var det längesen vi kikade in här...och vi beklagar djupt både för mamma och Tiger...vilken underbar bild på dej Rudi o din "mormor" !
Men vad skönt att ni tar er ut på promenader igen iaf :-)
ha det så bra nu !

Sandra sa...

krya på sig kram påväg!...ligga på köksbordet...helknasigt ju!!!