torsdag 17 maj 2012

Tävlat igen!

Mitt i värsta ottan tog matten och jag bilen till Köping igen. Jag fick nämligen en sån rackarns lust att tävla i lägre spår! Och bara för det så ordnade dom ett sånt där just idag! Bra va? Efter lottningen åkte vi i hundra mil på guppiga småvägar innan vi äntligen kom till mitt spår.
Eftersom jag är värsta spårproffset så kutade jag iväg och fräste fram i skogen en kilometer och plockade pinnar så det stod härliga till. Varenda pinnusling letade jag reda på och bytte mot hemlagade köttbullar! En liten pinne letade jag efter i nästan en minut, envis som jag är gav jag inte upp. Matten satte sig på en sten och väntade tills jag hittat den. Sen så fick jag tio poäng på spåret och tio poäng på spårupptaget, och där hade en domare skrivit "JÄTTESNYGGT" på protokollet. Så klart. 17 minuter tog det och då hade matten badat i flera vattenhål under tiden.
Sen åkte vi i hundra mil tillbaka till Köping och så skulle alla käka lunch och vila och pinka och sånt. Så då gjorde vi det. Sen skulle vi ligga plats när man sköt över våra huvuden. Det är jag busbra på så då fick jag tio poäng igen. Så blev jag plötsligt bautatrött i huvudet och ville inte riktigt vara med på lydnaden. Fast jag gjorde mycket som var bra också tills jag skulle hoppa hindret sist av allt. Då orkade jag inte mer så då vägrade jag och fick dagens enda nolla för det. Men jag var tredje bästa hunden på hela dagen så jag fick en säck mat och en godisskål till min samling. Så det var ju bra.
När vi kom hem sov jag i miljoner timmar under sängen, sen fick jag pizzakanter och resten av flocken käkade chokladtårta för att fira min tredjeplacering och mitt bautaproffsiga spår!

15 kommentarer:

Katarina sa...

Grattis Rudi!

Emma o Malte sa...

Men så duktig du är dåå!! Synd på den sista nollan, men vad gör väl de med alla tiorna du fick :-)
Sen ville vi bara skriva att klart allt vi skriver om är sant! Men matte vill bara få ner det snyggt utan att folk ska undra va sjutton hon menar ;-)

Ludde sa...

Oj va du kan! Det måste vara svårt när matten sitter och vilar sig på stenar eller går och badar så du får göra allt jobbet själv! Klart att domaren skrev JÄTTESNYGGT! Hur skulle man annars beskriva din spårning? Kramis!

Lyckopiller sa...

Grattis Rudi med matte.
Vilken fin godisskål.

Vi i Kasperian sa...

Attans duktig du är. Men hörrudu - borde det inte varit godis i skålen? En TOM godisskål är ju liksom inte till nån nytta alls!! ;)

Asta och Iris sa...

Sicken matte du har som sätter sig och vilar när du får jobba! Hmmm, vi tror det är dags att du coachar ut henne i joggingspåret så hon inte slöar till :-)

Ann-Margret o Vinja sa...

Men vilken tur att dom ordnade en spårtävling lagom när du ville tävla :-). Kanon med så många 10:or :-).
Blev ni uppflyttade också?

Kram

desperat hemmafru sa...

Du imponerar verkligen Rudi! Och så känns det skönt att du är som alla oss andra dödliga - inte perfekt. Fast, jag hoppas att du och matten får till en fullpoängare i framtiden i alla fall. Inte för att det egentligen behövs, men för att du definitivt är värd det!!! :-)

Sandra sa...

Wiiihoooo GRATTIS du är ju bara BÄST!!! :) Snygg är du med ;)

smulan sa...

Attan vad duktig du är!!! Hej för dig:)
Och wow vilken smarrig tårta!!!!

/smulan

Vicky sa...

Stort grattis till den välförtjänta pallplatsen. Du är grym du!

Siriosmilla sa...

Grattis, grattis till alla bra poäng! Klart att du är jättesnygg! Det tycker vi också!

Anna, Kompis o Daisy sa...

Grattis Rudi! Fantastiskt bra jobbat! :)

Jenny o Brio sa...

GRATTIS! Ni är SÅ duktiga! 3:e bästa hund med en nolla i bagaget är ju fantastiskt!

Felix sa...

Jag har varit ute och läst ifatt på alla dina äventyr, inga dåliga grejer du varit med på. Så klart att du var duktig med spår och sånt, du är visst världsbäst enligt min matte i alla fall, hihi.

Russelpussar.