onsdag 16 maj 2012

Potpurri.

Allra först vill jag lämna en bukett blomster till lill-matte som skickar så fina pipisöverraskningar till mig. Hon gillar blommor, det har jag koll på.
Häromdan kom jag på att jag glömt informera världen om att mina vattenhoar äntligen har kommit på plats för säsongen! Tre stycken har jag att välja mellan när törsten river i strupen. Det är bra.
Jaha, vad ska jag mer låta er få veta i kväll? *tänker efter*
Ja, just det! Att jag har busat massor med mina nya pipisar. Det första jag gjorde i morse var att kasta mig över leksakslådan och ta med den tvehövdade grisen ut på morgonpinken. Det tyckte den var underhållande.
Min polare Nisse får alldeles för lite plats i min blogg. Varfördådå, undrar ni förstås konfunderade? Jo, Nisse och jag träffas och går rundor tillsammans många gånger varje vecka...
...och det är på morgonkvistarna när hussarna spatserar med oss. Och våra hussar har aldrig i livet med sig kameror och sånt. Så det får ni aldrig se.
Jo, nu vet jag vad jag glömt berätta för er! Häromdan när det regnade tusen liter regn stod matten och jag och kollade på kalvarna som hade springtävling i hagen. Och vet ni!? När jag vände rumpan till för att nosa på nåt fick jag värsta, ondaste smällen mitt på skinkan!!!! Det smärtade så jag skreeeek rakt ut och gav matten onda ögat för sååå besviken blev jag på henne som stod där och gjorde mig jordens illa fast jag bara nosade lite!!!! Attans vad ont det gjorde! Nåt så ohemult rädd blev jag! Matten säger att jag stack min regnvåta skinka mot elvajern, men det vet jag inte om jag tror på!
Apropå springtävling, så kom matten hem med nya joggingskor ikväll. Snygga med rosa här och där på dom. Så då ville jag testa om dom var snabba och så, så då joggade vi först fyra kilometer tillsammans, sen gick jag in till hussen i huset och då fortsatte matten fyra kilometer till utan mig, och sen kom hon hem och sa att det var snabbaste skorna hon haft nånsin! Så nu får jag ligga i om jag vill hinna med henne.

11 kommentarer:

Vicky sa...

Det där med hussar och kameror känner jag igen. Och dom få enstaka gångerna husse råkar ha kamera så vill han visst få så mycket som möjligt av omgivningen med i bilden, så hundarna blir bara små prickar i mitten av ett helt (ointressant) landskap.

Sigge sa...

Men Rudi det var inte alls staketet som slogs. Det var komonstren som försökte sätta tänderna i dej.
Jag har också anfallits av såna där staket och VET att de har samband med monstren!

Emma o Malte sa...

Hehe, vi skrattar åt Sigges kommentar!! Men vi tror faktiskt också det var kossorna som ville smaka på din skinka!!
Attans snygga ser din mattes nya skor ut att vara!

Ludde sa...

Åh! TRE stora vattenskålar! Vilken lyx, men det är du värd! Säg till matten att sätta en hjälmkamera på hussen så kan hon hjälpa dig med lite bilder till morgonpromenaden sen. Stackars dig som blev biten av staketet. En gång blev jag det också, och jag rörde mig inte ur fläcken förrän hussen kom in i hagen och hämtade mig! Jag hade nämligen kutat rätt in i hagen... Kramis!

Salza sa...

Fy för såna där staket som gör ont :( Jag har fått på pälsen av dom ett par gånger och det gör ju JÄTTEont.... stackars dig!

Grabbarna boys sa...

Aj, aj staket....ja dem får man se upp för.
Naturligtvis är det Abbe som har råkat ut för sådana i vår flock.
Annars så lever du som vanligt ett toppenliv med dina kompisar, pipisar och gigantiska vattenskålar.
Du har det allt bra du Rudi.
Vov från grabbarna boys

Katarina sa...

De där elstängslena kan vara riktigt elaka - det vet jag!
Kram från Leia

Ann-Margret o Vinja sa...

Oj vilka stora bra vattenskålar som du har, måste vara attans bra du som blir så varm lätt.
Vad kul att polaren Nisse får vara med på bild i din blogg också :)

Aj aj, elstaket ska man akta sig för Rudi för dom kan göra attans ont :(
Men vilka fina skor matten köpt då, dom ser verkligen super snabba ut :)

Kram

Asta och Iris sa...

Inte kan väl skorna vara snabbare än dig? Lycka till i Köping!

smulan sa...

Såna dojjor skulle min matte behöva, för e det nåt hon inte kan så är det springa....

smulan

Jenny o Brio sa...

Ja vad är det med hussar och deras kameraovilja (förutom Nelsons husse förstås! Det måste ju finnas undantag som bekräftar regeln!!)...
Och AJ! Få en så'n kyss i baken är ju inge' vidare!
Kan inte matten skaffa ett par snabba dojor till dig med? Så att du hinner med henne i sommar!