lördag 24 mars 2012

Helt okej tävlingsdag.

Tidigt i morse hoppade jag in i bilen och så drog vi till Kungsörshallen. För nu hade matten hittat på att vi skulle prova lydnadstrean igen! Vi är ju inte så superbra när vi tävlar den, men attans, man ska inte ge sig, sa matten pedagogiskt till mig!

Kolla, kolla, vad jag hittade på tävlingen!! Maya heter hon är och jordens sötaste, men hon föll inte för min charm för fem öre ens. Rackarns, hon fräste lika mycket som den vita örnen gjorde!

Men vet ni vad hon gick och gjorde, den sköna Maya? Jo, hon slog till på ett förstapris i trean och blev uppflyttad till eliten minsann! Snacka om att jag blev så mallig att jag kände henne litegrann när hon var såååååå duktig! Men hur gick det för Rudi då, undrar ni förstås oroligt? Jo tack, vi nådde våra dagsmål, vilka var att gå in tillsammans, göra alla moment tillsammans och gå ut tillsammans, och dessutom ha roligt! Vi har ju haft lite svårt för samarbete i lydnadstrean, så där låg ribban idag. Och det gick ju bra!

Väl hemma igen var det sommar...nästan! Så då dukade matten fram min lunch i ett blomsterhav, för att hon var så nöjd med min insats idag, fast poängen inte blev så många. Vet ni att matten sjabblade bort poängen på fjärren...jo, för hon såg inte skillnad på hundarna på skylten, om dom stod eller satt eller låg. Så då sa hon fel till mig, så då gjorde jag som hon sa, och då blev det noll poäng! Så nu ska matten köpa nya glasögon.

Det berättade jag i förtroende för Alf när han ville ha tävlingsrapport. Fast han fick inte veta att jag inte hittade till Rutan alls först, och sen när jag hittade den, så sprang jag genast tillbaka till matten för att berätta var den låg! Sånt gillar inte domare. Och så glömde jag sätta mig när man ska sätta sig mitt i gången. Då stod jag. Då blir det noll.

Fast när jag invigde sommardynorna i min soffa och låg och tänkte tillbaka så blev jag så glad för mina två tiopoängare i gruppmomenten och vår niopoängare i uppförande, och så fick jag ju några 8,5-or och en åtta och nån 6:a och 5,5 och fem och så också. Så varför grunna på nollorna egentligen?

Bästa sättet att smälta en tävling är en uppfriskande joggingtur kom jag på. Så då gjorde vi det. Joggade iväg i vårkvällen alltså. Det var nästan för hett för mig, så jag fick lov att bada i flera diken för att stå ut.

Då tappade vi massor av kalorier, så då fyllde vi på dom. Frasvåfflor med grädde minsann!! Så ska en tävlingsdag på våren firas!

12 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Bra jobbat! Trist att du ska ha en så virrig matte som säger och gör fel saker! Vår matte är likadan, och så skyller hon på oss.....

Vi ska festa på måndag för då fyller Smilla 2 år!

smulan sa...

Fy katten vad duktig du är!!! Grattis till ert uppsatta mål,och inte dit fel att matte ser dåligt ju...
Och min matte häpnar så mkt vår ni har,alla fina blommor!

Heja RUDI!

Sigge sa...

Absolut bäst måste våfflorna och lunchen bland blommorna ha varit va?

Eva sa...

Det var ju en jättebra tävling ju! Grattis!
Men hur Maya kunde låta bli att falla för dig... Det övergår definitivt mitt lilla förstånd i alla fall!
PUSS på dig!
Jättesöt bild på dig och Alf förresten:)

Ludde sa...

Du ska se att med nya glasögon på matten så kommer poängerna rasandes som bara den. Hon fixade ju i alla fall blomsterlunch och frasvåfflor...Kramis!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad roligt att du och matten varit och tävlat :) Kanon att ni klarade era dagsmål.
Hmm, inte bra att matten inte ser rätt på fjärren, är nog ide att byta glasögonen ;)

Håller tummarna att matten sköter sig bättre nästa tävling ;)

Men vilken söt tjej du träffade få och vad duktig hon var :)

Nja, ledig har jag inte varit tyvärr :( men vi har hunnit gå lite antingem före ja börjat jobba eller efter.

Kram

Vi i Kasperian sa...

Nu finns det tydligen två mattar här i världen som måste skaffa nya glasögon!
Jag förundras fortfarande över domare som inte fattar! Du är ju faktiskt bäst!!
Och du vet, brudar! Dom är ju som dom är, bara att acceptera.

Dom där blommorna - matte bara suckar! Vi har kvar tre krokusar på tomten - än så länge.
Men rådjur äter i alla fall inte blåsippor!!!

Totti sa...

Du är väldans duktig, tycker jag, som tagit dig ända till trean. Jag fastnade i tvåan, jag, fick inte ett enda förstapris där. Fast matte gav upp efter en enda tävling i tvåan. Hon är inte lika uthållig som din matte!

Emma o Malte sa...

Det där gick ju bra!! Man kan ju inte hjälpa att matten är lite förvirrad ibland och säger fel :-)

Grabbarna boys sa...

Vilken tävlingsdag asså....tänk att få avsluta den med våfflor med sylt!!!
Kan ju inte bli bättre.
Vov från grabbarna boys!

Storolillnosarna sa...

Vadå?! Ska man inte springa tillbaka o tala om att man har hittat Rutan? Det är ju svårt att apportera den (rutan, alltså). Aha! Det var varken sök eller uppletandeRUTA. De är så petiga de där människorna.

Den där söta - och duktiga - Maya var himmelskt söt. Nu är vi pojkar svartsjuka på dig - igen! :(

Jo, just det! Vi tycker att de där lydnadsreglerna borde ändras: Man ska ha så många OLIKA poäng som möjligt istället för en massa tråkigt enformigt höga. Så vi tror att du var bäst av de alla!

Jenny o Brio sa...

Snyggt Rudi! Då är så himla duktig! Med mattes nya glasögon ska du se att det kommer att gå galant nästa gång!