torsdag 15 mars 2012

Innehållsrikt.

Idag kan vi väl gå nånstans där vi inte går så ofta, föreslog jag. Så då gjorde vi det och dessutom baklänges! Ja, alltså vi GICK ju inte baklänges, men vi gick liksom från fel håll. Det var stimulerande.


Allt ser nytt ut när man närmar sig det från en ny riktning. Dessutom låg halva skogen vågrätt.


Kolla! Luddig päls i massor låg på ett ställe! Här har ett mord begåtts i natt, mumlade jag och undersökte bevisen noga. Chief superintendent Rudi Webster...visst har det en proffsig klang?


Mitt i mordgåtan hittade jag en ravin med porlande vatten längst ner. I stället för att ta en pint på en pub som skulle heta The Hound & Rabbit, eller nåt, så släckte jag törsten där. Nån måtta på deckarleken får det väl vara!


Sitt här, Rudi, så alla får se att både snödropparna och krokusarna blommar nu, befallde matten. Och.....???


Det är allt tur att matten har benen i behåll och får använda vänsterarmen hur mycket som helst! För kolla bara vad hon tänkte ut i eftermiddag! SPÅR till sin hund! Jordens gladaste hund, som snabbt som ögat plockade upp alla pinnar och sen nästan slukade korvpåsen i sin iver, ser ni här!


Ha, här tror ni förstås att jag sitter i Rutan? Nänemensan, det här är nåt nytt påfund, som heter Åttans Frestelse. Den måste man kunna i rallyklassen jag är i nu. I två av konerna ligger det köttbullar och retas, dom måste man ignorera, annars får man minuspoäng. Premiärförsöket gick lysande, jag hade ju för attans skull just ätit en påse korv!


Apropå mat. För att bli avlång måste man inte bara motionera, man måste hålla koll på maten också! Nu har det blivit skärpning här hemma. Nu står det på tillbringaren hur mycket mat jag får äta varje dag. Aldrig mer, men ibland mindre, om jag moffar i mig korv och köttbullar och sånt samma dag.

15 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Jag skulle också behöva en tillbringare där det står hur mycket (lite) jag får äta. För det är rackarns gott med mat.

Storolillnosarna sa...

Visst ser allting mkt annorlunda ut när man går baklänges. Alltså vanliga turen fast åt andra hållet. När vi går i skogen - fast åt fel håll, så måste vår matte ibland vända sig om för att se att vi verkligen går rätt. Löjligt tycker vi, så klart att vi alltid går åt rätt håll!

Vilka proffs du o din matte är som spårar som man ska göra. Och såklart du hittar alla spårpinnar, du är ju värsta deckarn, ju!

Siriosmilla sa...

Så mycket som ni rör er borde det inte vara några problem att bli lång och smal.

Här hos oss finns det en av varje, en som är lite för rund och en som är lite för smal. Det är ett svårt problem att lösa!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Så ruggigt det låter. Ransonera korv!
Eller var det maten??
Nelson

Eva sa...

Det där problemet har jag också!!! Att matten tycker att man ska äta mindre mat när man gör en massa bra saker som man får godis för! Väldans mysko tycker jag, för det var väl BELÖNING man skulle få? Med mindre mat i pyttsen blir det ju tvärtom ju!
Assar

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kuliga dagar du har när matten är hemma :) Baklänges promenader, lösa mord gåtor, få spåra och även träna rally lydnad. Tror inte man kan ha det bättre än så om man är hund :)

Kram

Totti med flock sa...

Tänk positivt, om maten ska mätas upp så kommer du ju aldrig att få för LITE mat, det är ju något att glädjas åt. Och har du tur kanske du hittar nåt gott på promenaderna, det brukar jag göra.
Och sen kan jag och matten rakt inte förstå hur ni kan ha lagt på er något, ni som går tvåtimmars flera gånger om dagen?

Vi i Kasperian sa...

Hej kommissarien, grattis till utnämningen! :D
Mord och vågrät skog - förstår om du har mycket att göra och reda ut.
Ärligt talat så ser du väldigt avlång ut fortfarande. Matten också. ;)

Hanna aka Lilla My sa...

Vilken beräknande Matte, som fyllt dig med korv inför åttans frestelse. Säg åt henne att prova utan sådana tricks nästa gång. MYCKET mera spännande så.

Nospussar från Tila

Emma o Malte sa...

Visst är det konstigt att gå en runda baklänges! Det brukar vi också prova på ibland, matten hon säger då att hon nästan känner sig vilse då!! Men som tur väl är hittar vi hem iaf..

Rasa and LG sa...

Tänk om det låg korv och köttbullar lite varstans när man var ute och promenerade - vad härligt! Men vid närmare eftertanke, kanske inte....

Unknown sa...

Det är tydligen trakterna runt Julita man ska promenera i! Vi är aningen avis...

Grabbarna boys sa...

Ja, jäklans vilka regler de där mattarna kan ha när det gäller mat!!!
Jag kan ju erkänna att jag gillar den inte alls.
Jo, har du fått reda på mer om mordet...jag tyckte det var väldigt spännande!!
Vov från Abbe!!

Inga-Lill sa...

Jsha, du är satt på bantning nu när vårsolen börjat lysa. Visst kanske det behövs men jag tror nog att det är din päls som inte tappat vinterstråna ännu, hihi. De är lite fluffiga än sommarstrån är, så matten har nog inte känt igenom din päls riktigt. Jag är då helt säker på att om du blir genomvåt, så är det nog en smal Rudi inunder alla stråna.

Kramar.

Jenny o Brio sa...

Vilken härlig baklängespromenad! Det är nyttigt för hjärnan att byta håll har jag läst.
8:ans frestelse är trixig om man är sugen på gott. Men allraduktigaste Rudi klarar förstås det galant :)