lördag 20 april 2013

Bott borta.

Vad pysslar Rudi med nuförtiden, har ni förstås gått och undrat den här veckan. Ja, inte har jag suttit bland krokusarna i alla fall. Fast i kväll har jag gjort det. Jag har haft jordens märkligaste vecka. Jag har inte bott hemma hos mig!!
Det började supertidigt i söndags morse. Då skulle vi åka bil. Så då gjorde vi det och så hoppade jag ur hos extramatten, som kom och mötte mig alldeles rufsig i håret och sömnig i ögonen så där mitt i natten. Så allt var mycket ovant, men konstigast var att matten och hussen åkte iväg utan mig hux flux!
Då hoppade dom på ett flygplan som flaxade omkring ovan molnen ett tag och så hoppade dom ur här:
Så då var dom i Berlin! Utan mig! Medan jag och extramatten somnade om och sov i flera timmar, och jag kröp upp i hennes säng. Hehehe...så gör jag aldrig hemma hos mig!
Då passade hussen och matten på att bo i det här huset, utan mig.
Och gå på långpromenader i många många timmar, utan mig.
Och kolla på tusen stora hus och slott och sånt. Medan jag var med på extramattens och extrahussens jobb och jobbade med alla karlar som jobbar där också. Bäst var i fikarummet.
En kväll gick matten och hussen på bio och såg saker genom roliga glasögon. Det tyckte dom var jordens roligt eftersom dom är från landet och inte hade gjort sånt förr. Då gick jag långpromenader med extramatten och på lunchrasterna hälsade jag på snygg-Sally och busade med henne.
Det blev alldeles för varmt i Berlin, så då åkte dom båt på en sjö. Utan mig. Så då passade jag på att busa mig fördärvat slut med Loui, som är ganska liten men hur skoj som helst att springa med.
När matten och hussen moffade i sig munkarna som dom längtat efter, så käkade jag middag hos extramatten och den var säkert hundra gånger godare än den där blå klutten!
Och medan matten hittade ett tjusigt hus som var designat för henne så tog jag bilen hem till mitt hus och matade Alf och släppte ut och in honom och hämtade posten och sånt varje dag. Mysko att åka dit och tillbaka gång på gång och bara Alf var hemma hos mig...
Sen plötsligt, utan förvarning, efter sex hela dagar och fem hela nätter, så stod dom där hos mig och extramatten...matten och hussen! Så då åkte vi hem tillsammans och så kröp jag in under mattens säng och så började jag snarka och sov hela kvällen. Och största överraskningen för dom...trädgården var tjock med snö när dom åkte och dom här fläckarna är dom enda som fanns kvar när dom kom hem.
Tur jag har bästa extramatten! Tänk så tråkigt jag och Alf skulle ha haft det ensamma hemma en hel vecka annars!

13 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Ni har säkert haft lika roligt på båda håll.Men det bästa är ju i alla fall att ses igen och att allt bara blir som vanligt.

Eva sa...

Men vilken vecka!!! (Bra idé det där med att dela säng med extramatten.)
Fast jag tror ju stenhårt på att din var bäst:) Även om den där blå klutten ser bra smaskig ut.
Lite farligt din matte hittade ett hus med sitt namn på så långt bort kanske...
PUSS på dig, semestergubben!

Eva sa...

PS
Jag glömde ju i upphetsningen över att du är tillbaka: Vilka underbara krokusrabatter du har att sitta vid!!! Så'na fina har de säkert inte i Berlin:) (I alla fall inte med en Rudi, och då blir de ju aldrig lika fina!)

Asta airedaleterrier och Freja sa...

Konstigt att bo hos en xtramatte bara sådär...fast vem är Loke??? Vi spricker av nyfikenhet. En ny Alf? En ny Rudi? Akvariefiskar? Kanin? Tigermattens nya valp? SÄG!!!

Grabbarna boys sa...

Alltså har både du och din matte o husse varit på semester då ju.....eller hur!!
Men visst är det väl så att borta är bra men hemma här helt klart bäst!!
Vov från grabbarna boys!

Ludde sa...

Skönt att ordningen är återställd! Tänk att nån har passat på att byta all snö mot dom där krokusarna! Du är klart mycket snyggare bland krokusarna än i en massa snö. Har du provat att göra en krokusrull? Det kanske blir som en färgglad snörull. Nu undrar vi också hur det gick med Loke... Kramis!

Emma o Malte sa...

Det var ingen dålig vecka du har haft hos extramatten! Och din matte och husse verkar ha haft det utomordentligt bra också! Tänk ett helt hus uppkallat efter sig :-)
Men tror du inte att du och Alf kunde haft det jätteroligt tillsammans?! Hittat på massa bus och bjudit hem massa kompisar :-)

Vi i Kasperian sa...

Väldigt vad dom har gjort mycket då, utan dig!!
Fast du har ju minsann också haft semester och du ska vara glad att du slapp den där blå saken, den ser ju jättegiftig ut!! TUR att du fick hem matten och hussen igen!!

Tror att Alf har längtat minst lika mycket som du. ;)

Kerstin o Storolllnosarna sa...

Hm.. precis... väldigt vad dom har har hittat på - utan dig. Så du gjorde helt rätt i att sova i extramattens säng. Helt rätt!

Alf mådde väl som en prins med hela sitt (!) hus för sig själv.

Gillar det där Rudi-matte-designade byggnaden!! :)

Och så passar vi, Pingu o Spirou - och vår rallyvirriga matte förstås - på att tacka för hejaropen. :)

Unknown sa...

Det är nog bra att vara ifrån varandra ibland, så man kan sakna varandra och gå och längta efter varandra...

Sandra sa...

Vilken vecka! Ni verkar ha haft toppen båda två....när vår matte o husse reser brukar vi vara hos mormor...de e oxå toppen

Ludde Svartnos sa...

Vilken vecka ni haft, både du och matten din! Skönt att snön försvinner hos dig oxå. Vii harr bara en (1) liten blå krokus i vår trädgård. När jag var yngre så drog jag upp varenda en! Jag såg dem som fiender som anföll och jag var tvungen att dra och slita o dom. Jag vann krigen år efter år och Matte ledsnade på att köpa nya och gräva ner..... Numera gör jag inte sånt bus så ofta iaf ;))

Nospussar från
Krokusbekämpande BELLA

Jenny o Brio sa...

Tänk vilken bra semester du fick medan hussen och matten traskade på asfalt hela veckan och moffade i sig smurfmunkar :)