lördag 16 mars 2013

Trimmad älg och annat.

Kolla! Kolla vad jag hittade i skogen idag! Någon hade trimmat sin älg här! Hela marken var täckt av älghår! Överallt!  Kolla noga så ser ni....överallt! Märkligt!
Efter det så gick vi på skaren hela promenaden. Man kan gå på de konstigaste ställen som finns nuförtiden. Vi gick i flera timmar på bara skare, och så tränade jag på att springa det fortaste jag kunde nästan hela tiden, för det kommer absolut inga bilar eller så på skaren.
Efter lunchen ville jag spåra. Men det kan man inte i snön, utbrast matten förskräckt! Johodå, sa jag bestämt, för det hade jag nyss läst om på fejjan att andra hundar fick göra. Så då skickade  jag ut matten att lägga ett spår på skaren. Så det så!
Det var superkul! Jag sprang i hundra kilometer i timmen och lekte racerbil i spåret, plockade pinnar och knockade korvpåsen ur handen på matten så jag kom åt alla snuttar på en gång! Så otroligt roligt var det! Nästan som om jag var lika trimmad som älgen. Kanske gör vi om det i morrn. På kvällen joggade vi tre kilometer, för nu är jag i full gång och coachar matten inför kvartsmilen igen. Jag har aldrig en lugn stund.

7 kommentarer:

Ludde sa...

D är allt en riktigt vass en! Fast jag tycker att dina spår ser lite konstiga ut. Inte släpar väl du tassarna efter dig? Det kanske är öronen som släpat lite i snön. Och du! Visst är det nåt visst med att blogga istället för att bara vara på fejan... Kramis!

Arlene (and Dillon) sa...

Busy, busy, busy. There is no rest for you on the weekend. Perhaps you can train your Mom to ran a hundred miles per hour. We're glad you had fun tracking on the hard snow. Smart dog, and so fast!!!

Arlene (and Dillon) sa...

Upptaget, upptaget, upptaget. Det finns ingen vila för dig i helgen. Kanske kan du träna din mamma hur man joggar i hundra kilometer i timmen. Vi är glada över att du hade roligt spårning på hård snö. Smart hund, och så fort!!!

Siriosmilla sa...

Tur att du får lite fart på matten din!

Eva sa...

En trimmad älg???
Det skulle vi vilja se!
Fast det var kanske det den var, den stackare som förälskade sig i en bensinmack nära här? Hörde om den av viltvårdaren jag talade med om skabbräven. Tyvärr var älgen så glad i bensin"doften" att den blev skjuten. För den var visst lite sur på de som ville tanka...
Tur, tror jag, att det inte kom nå'n älg och var sur när du tankade korvsnuttar!

Ulf sa...

Kul att ni är så trimmade.

Jenny o Brio sa...

Nä ojojoj! Vad du har att stå i Rudi!
Kul med snöspår! DET skulle vi också kunna göra för snö har vi också i massor! Snart ska vi ut och grilla lite korv i det alldeles underbara solskenet som VÄRMER!