söndag 16 december 2012

Mässa och hjortrull.

Idag är det fult väder i Julita. Platt snö som störtar ner från träden. Inte snyggt och prydligt alls som jag är van vid.
Intressantast idag på pulspromenaden var att hjortarna gjort snörull. Och kolla bara så lortiga dom är ! Värsta gulbrunt där dom rullat!
Igår försvann matten och lill-matten i en liten fjutt-buss och sen på kvällen kom dom hem i samma lilla fjutt-buss, fast då hade dom hundra kilo grejer och godis med sig! Så det var ju bra!
Dom var på Mässan i Stockholm hela dan och träffade mina bloggisar utan mig! Kolla här, matten Hanna från kennel Blågul! Hon är jordens bästa hundtränare, säger matten...
 ...och kolla gänget som också var med! Xanté och Tequila och Bacardi! En sååååå cool trio mitt i trängseln, berättar matten. Själv hade jag fått spader och klättrat på väggarna där, enligt henne. Och det tror jag också. (Precis nu läser vi att Bacardi och matten kom tvåa i elitlydnaden på mässan idag! Hurra för dom!)
Trängsel ja, efter en del letande och telefonerande lyckades matten, lill-matten och Totti-och Lydia-matten stråla samman. Det tyckte dom var superkul, fast det hade ju varit ännu kuligare om jag och åtminstone Lydia fått träffas också nån gång! Våra mattar heter likadant så det gäller att man får hem rätt från mässan, tänkte jag.
Mesta tiden på mässan kollade matten och lill-matten på HTM och Freestyle för det är så attans fint och skojigt! Då träffade dom förstås Zelda-och Nemi-matten på läktaren, för dom tre är ju ruskigt bra på såna övningar. Massor av inspiration fick matten med sig hem, hoppas det sitter i tills vi kan börja träna på riktigt med allt träningsgodis som ligger och retas i skåpet nu!

18 kommentarer:

Eva sa...

Väldans turligt med snön så att hjortarna kan bli rena! Eller förresten... Blir de renaR då? Är det en viss stormagad herre som vissa tror på som badar klövdjur kanske?
Tål att tänkas på!
Grattis till allt godiset! Här blev också ganska bra utdelning :)
Och jättegrattis till de blågula!

Ulf sa...

Det är inte klokt så skitiga klövdjur är. Sen tycker jag att vi kräver att de har en klättervägg på mässan nästa år så vi får följa med. Kul för din matte att träffa bloggkompisar.
Nelson

Melody and M.E sa...

Nu blev min matte riktigt avundsjuk, det var flera år sedan hon var på mässan. Ja, så blir det när man flyttar så långt söderut i landet. Förr hade hon inte så många mil att åka!
Puss från Melody

Ludde sa...

Det är inte konstigt att du får babianrumpa om du brukar klättra på väggarna! Det var nog bra att du var hemma och passade hussen istället. Nu blir det väl hårdträning när du fått så mycket träningsgodis... Kramis!

Emma o Malte sa...

Vi hade också velat va på den där mässan!

Vicky sa...

Tur i alla fall att matten köpte tusen kilo godis åt dig på mässan. Och vi ser fram emot att höra om din kommande freestyle karriär.

Hanna aka Lilla My sa...

Tack för grattiset och det var superkul att träffas utanför bloggen :)

Kram

Felix sa...

Det är tur att min matte och husse inte åker på sånt, räcker bra med att hussen är till huvustan ibland ändå, för han kommer hem med världens kasse med grejer till mig, nästan varje gång. Så hade de åkt på nåt sånt, ja då vete fåglarna vart vi skulle gjort av allt, hihi.

Russelpussar.

Lyckopiller sa...

Åh rena julafton för dig när dom kom hem ju!

Ann-Margret, Vinja o Bozza sa...

Vilken spännande dag matten haft då. Kul att träffa en massa bloggkompisar :-)
Tur matten hade shoppat en masss saker till dig när du va tvungen bli kvar hemma.

Kram

Totti & Lydia sa...

Titta, där dök vår matte upp i din blogg, så mysko. Tänk så kul det vore om du på samma mysko sätt kunde dyka upp i vår blogg. Det skulle vi gilla!

Vi i Kasperian sa...

Lortiga hjortar och gottiga godisar - alltid nåt!
När du nu inte fick träffa bloggkompisarna.
DET nöjet behöll tydligen matten för sig själv... ;)

Madde och Teddy sa...

Jag hade planerat att åka till mässan oxå men vi stannade hemma när dom började prata om oväder, men det är ju som sagt något som är väldigt kul att gå och titta på annars.

/Madde och Teddy

Edith sa...

Nu blev min matte så avundsjuk så hon nästan sprack. Att få gå på Stockholmsmässan, vilken dröm. Det gjorde hon alltid när hon bodde i Stockholm och ställde också ut sina gamla hundar där. Colliekramar

Unknown sa...

Det var kul att ses!

Älsa o BollnäsTrollet sa...

wow vad häftigt att hjortarna snörullar också, dom har säkert sett att du gör så Rudi :)
aha mässan var våran matte på också, vi har knappt sett till nåt hon köpte där för hon säger att tomten kommer med det senare ;)
ha en skön o God Jul nu :)

Matten och Nelsson. Tankar i nutid. sa...

Min matte uppdaterade sig lite här och säger att hon tror att hon har samma typ av siffror som Din matte. Och så blev hon lite inspirerad att hitta på nå´t för oss som bara segar runt i koppel för matten är så trött i huvet./Nelsson, mellanpudel i sina absolut bästa år.

Anonym sa...

Vilken spännande dag! Hjortrull luktar säker gansk smaskens gott?!
Bra att matten och lillmatten sköter sig och tar med presenter hem till dig när dom varit ute på roligheter utan dig!

/Brio o Jenny