måndag 12 september 2011

Rally i teori och praktik.

Igår, när det var söndag, åkte jag till Vingåker för vi skulle vara publik...inte tävla själva. Det var första gången som publik, så det var lite spännande. Vi missade KM i lydnad...
...men det första vi fick se var Smilla med matte som gick och kånkade på värsta största pokalerna! Supergrattis till dig, Smilla, som just blivit klubbmästare i lydnad mumlade jag medan jag pussade på henne.


Sen skulle både Siri och Smilla tävla i KM i rallylydnad också. Jag peppade brudarna allt jag förmådde, och tack vare det så fick dom jättefina poäng och hela familjen Siriosmilla kunde åka hem supernöjda med all rätt! Jag var så attans tolt att jag är bästis med dom duktiga flickorna.

Medan tjejerna och några andra tävlade rally så låg jag som värsta duktiga hunden, helt avslappnad och kollade lite! Det var första gången, jag brukar hetsa upp mig en del ute bland folk och hundar nuförtiden nämligen. Men så hörde jag någon som sa till sin jobbiga hund: Kolla så fint Rudi ligger och vilar, tänk om du också kunde vara så cool! Då sprack matten av stolthet, nästan!

Vi fick blodad tand på rallyn! Vi vill också vara med nästa gång och kryssa bland skyltarna! Så då började vi plugga...tills jag blev snurrig och trött av alla pilar hit och dit.

Men i kväll hade vi praktik i stället! DET är mer min melodi det! Matten skräpade ner på gräset med skyltar här och där, och jag hoppade fram och ställde mig på dom för jag trodde att det var targetplattor. Men det blev ju fel. Sen fattade jag galoppen och så hade vi buskul och gick en bana två gånger.

Efter att vi städat gräsmattan hann vi precis med en joggingtur innan mörkret lägrade sig över Julita.

21 kommentarer:

Bamse och Valle sa...

Pokaler det har man inte många av. Men vi har inte så många utställningar uppe hos oss för Leonberger. Hoppas att ni inte har samma skitväder som oss,här vräker regnet ner. Och det ska visst vara så resten av veckan, Nospussar från brorsorna i norr

Anonym sa...

Rallylydnad har vi åxå kört men matten tycker inte det är kul alls. Vad duktig du är som kan sitta så still så länge. Attans duktig Rudi!!

Siriosmilla sa...

Siri och Smilla tackar för stödet, peppningarna och pussen!! Vi är så stolta över insatserna! Och du Rudi, du var kanonduktig! Nästa år ser vi fram emot konkurrens i rallylydnaden.

Siriosmilla sa...

Glömde säga att pokalen står i hyllan och samlar damm.....

Lizzieonline .. sa...

Verkar skoj det där med rallyt ;-)) men eftersom jag bara har egen tomt uppe i Grönklitt och husse tycker att alla mina lydnadsleksaker redan tar såååå stor plats bak i bilen att han tipsat matte om att skaffa släpkärra ... så vet jag inte om det är nån idé att föreslå ett gäng skyltar oxå ... och våranses balkong är på tok för liten för rally :-((( men skoj verkar det iaf !!!

PS Höll på att glömma : NOSPUZZAR bifogas <3<3<3 DS

edith sa...

Varför gick det så bra för brudarna? Jo för att dom hade världens bästa coach vid namn Rudi ... naturligtvis. Colliekramar

Ludde sa...

Synd att det inte delas ut pokaler för bästa publik. Då hade du säkert kommit hem med med en sån, och matten hade väl spruckit flera gånger om... Kramis!

Ronja the Schäfer sa...

Kul att du gillar rallylydnad. Jag gillar det också, ska börja min tredje kurs nu. Matte tycker det är svårt ibland med alla skyltar plus att jag är stor o inte alltid så lättstyrd. /Ronja

Team Nelson / Ordringen. sa...

Att kunna stötta andra och glädjas åt deras framgångar , det är stort Rudi. Kul att du fick träna själv också. Rallylydnad är så kul. Jag är ju lite stor så det var inte alltid så lätt på kursen jag gick. Det var iaf roligaste kursen jag gått.
Nelson

Vi i Kasperian sa...

Du är ju bara bäst, så det blir förstås lite synd om vinnarbrudarna nästa år. Men dom får väl trösta sig med att silverplats också är rätt okej. :)

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad duktig du var som publik :) Och vad duktiga dina tjejer var :)

Låter spännande med Rally lydnad. Tror du får visa oss om vi träffas nån gång. Men vi får nog vänta lite för jag tror lilla fröken börjat att löpa, och då är det ju kanske inte så lämpligt att träffas ;)

Sofie sa...

Vad roligt att ni har provat :) det är så roligt och kul som det blir olika banor hela tiden. Jag tror även att träna rally kan bättra på den vanliga lydnaden.

Emma o Malte sa...

Vilka duktiga kompisar du har då!! Men ditt stöd gjorde nog en hel del så klart..
Rallylydnad är jättekul! Det ska vi börja med till våren :-)

Hillman sa...

Du är välan alltid en superduktig hund, sen får matten din säga va hon vill. Klart är väl att ibland så måste vi jyckar få busa, kan väl inte vara lydiga jämt heller, hihi.

Taxpussar.

desperat hemmafru sa...

Jag vill bara säga det - idag ska jag gå min första riktiga hundkurs tillsammans med matte! Jag är "bara" 7 år ung, så nu tyckte matte att det var dags. Hoppas det inte regnar, för jag går helst inte i blött gräs. Alls.

/Hundhälsningar från Buzz

Sofie sa...

Hej! skriv en kommentar med din mail så ska jag skicka dig flera banor som du kan träna på. Har rena övningsbanor som jag kan fotografera av om du vill. svängövningar och lite annat och km banor.

Jag publicerar inte din kommentar med mailen :)

Eva sa...

Vilka duktiga tjejer! Och så duktig du var som publik! Säkert var du jätteduktig hemma se'n också, när matten bara kom sig för att tala om att det inte var targets...
Assar hävdar fortf att vi också sysslar med rallylydnad: han står för "rally" och matte försöker lydnad...
Du behöver absolut inte frukta nå'n konkurrens från svart luddpelle...
PUSS!

Jenny o Dio sa...

Vilken bra och cool coach du är Rudi!!! Klart att du ska vara med i rally du också.

Tips till enkla och billiga skylthållare: Såga ett spår i en regel. Såga av regeln i ca 20 långa klantar. Bara att ställa skylten i spåret och rallya på se'n :)

Storolillnosarna sa...

Rally är ganska kul. Inte lika kul o fartigt som agility, dock. Vi ska alla ställa upp på vårt KM (rally, lydn o agility) i oktober. Hihi! Får se hur det går...

Jo, du Rudi, kan inte du vara Gromits stand-in eller nåt då i Katrineholm (eller vad det nu hette), som ligger precis utanför din trapp?! :)
(Matte (hon med stora A i geografi, eller inte ;)) kollade faktiskt in på Eniro var du bodde, så nu vet vi.)

Älsa o BollnäsTrollet sa...

Men Rudi så himlans snygg du var där bland äpplena=) och sen är du väl en riktig gentleman som peppade brudarna när dom skulle tävla:)
puss på nosen från oss;)

Unknown sa...

Vi ska också testa rallylydnad!