torsdag 2 juni 2011

Två överraskningar.

Idag var alla hemma fast det var torsdag! Då överraskade man mig med att skjutsa mig i bilen till Tiger och Lizzie! Vi hade ett ärende där, och det var inte att leka med polarna. Nä, vi skulle plundra Tigermattens växthus!

Så här attans fullt var det därinne! Värsta djungeln! Hussen bar bort massor av plantor till vår bil. Då blev det lite lättare för Tigermatten att komma in i sitt glashus. På så sätt fick hon svängrum och vi fick över hundra blom- och tomatplantor med hem att plantera i krukor och så. Nu behöver inte matten gå sysslolös på sina lediga dagar! Tack snälla Tigermatten säger vi!

Sen skule det tråksås bönor och pumpor och sånt trams i trädgården och ohanterliga fladdriga fiberdukar läggas över i blåsten. Det såg roligt ut! Annars var det lagom kul att titta på.

Men sen blev det överraskning igen! Det var så rackarns varmt idag så matten plockade fram en sån där isklump med kattmat från frysen!

Sån har jag inte sett sen förra sommaren!

Slick, slick....

.....gnag, gnag...

...svalkar superskönt i kistan!

10 kommentarer:

becca & olga sa...

Vad bra att Canis fortfarande är bra :D Har längtat så tills jag fått arslet ur vagnen och anmält mig, men nu är det gjort :D

Vilket växthus tigermatten har, blir så avundsjuk! Vill med ha :D

åh så gott med isgodis, kommer ihåg att ni körde med dem förra sommaren :D Ska göra sådana med när det är riktigt varmt ute, det har jag ju iof sagt många gånger men ngn gång blir det nog av :D hehe

Vi i Kasperian sa...

En sån tur att ni ägnade er åt lite plundring! Annars skulle Tigermatten ha varit helt utestängd från växthuset om bara ett par dar!!!! Och då hade förstås alla växterna dött!!! Av vattenbrist eller värmeslag eller nåt!
Men matte hon säger bara "åååhhhh...!!!!"

Totti o Lydia sa...

Mmmmmm....isglass, vilken underbar idé. Ska genast tipsa matte.

Unknown sa...

Tar man bara kattmat + vatten och fryser? Någon särskild sort? Vi vill också prova!

Ann-Margret o Vinja sa...

Väldans massa växter som Tigermatten hade i sitt växthus. Vilken tur att matten fick några också :)

Låter smaskens med fryst kattmat i värmen. Är det bara fryst kattmat som matten fryst in eller har hon gjort nå mera med den.

Ha en skön dag :)

[Anna] sa...

Vi vill oxå ha receptet på glass :))

Anonym sa...

Wow, vilken bra idé. Nu åkerlammhjärtat in i frysen. Ni behöver inte handla grönsaker nu och matte säger att det måste vara betryggande med tanke på alla konstiga baktierier som finns nuförtiden.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Se till bara att matte inte ägnar för mycket tid åt alla nya plantor. Då får du lägga fiberduk över henne och dra ut henne i skogen.
Nelson

Ludde sa...

Måste ha känts skönt att få bli av mad alla de där plantorna. Du har allt en snäll matte du som tar hand om sånt tråkgöra. Låter skönt med iskattglass... Kramis!

Hillman sa...

Kattglassmat, dä har jag aldrig ätit, här har det vankats mycke konstifik käk men aldrig det, hihi.

Nog har vi sett växthus förr men aldrig en sån djungel, hur i hela fridens dar har Tiger hittat till gosakerna där, hihi.

Taxpussar.