torsdag 23 juni 2011

Här händer det saker!

Först regnade det hundra liter, sen slutade det och då tog matten med mig på promenad hit. Det tog fyrtio minuter precis. Jag tvärnitade perplex och utropade: Är det cirkus där framme, eller vad?


Nä, läs på skylten, svarade matten pedagogiskt. Jaha, sa jag, ska det vara så märkvärdigt då?


Det skulle det tydligen. När vi kom närmare såg det ut som det gjorde för hundra år sen. Massor av folk gick framåtböjda på fälten och jobbade, barn också!


Men matten var för lat för sånt, så hon betalade för redan avplockade gubbar! Det blir dyrare då, men hon slog på stort idag. Så skulle vi gå samma väg tillbaka. Tar väl fyrtio minuter eller så, planerade jag. Men oj, vad jag bedrog mig! Efter en stund gick vi förbi en gammal tant som ville prata om hundratusen släktingar till matten. Under tiden skrotade jag runt i deras trädgård.


Så gick vi till slut vidare och då hittade jag en toalett mitt i klövern! Den stod inte där när vi nyss gick mot jordgubbshållet!


SEN, hände det roligaste på superlänge! Jordens busigaste kompis fick jag ett tu tre! Han heter Zingo och halva han är en sån som jag och andra hälften är dalmatiner. Zingo kom just ur en bil på en gård, för han skulle fira midsommar där.


Och precis då kom jag förbi och attans vad roligt vi hade! Från första sekunden!


Vi sprang och lekte så vi fick tillsägelse att springa någon annanstans för gässen på gården blev upprörda!


Så då gjorde vi det. Zingo och hans matte gick med åt mitt håll och vi höll på att leka oss helt fördärvade under tiden.


Zingo var alldeles prickig hela han och hade så kort hår så det var alldeles makalöst... ...och roligaste fläcken på rumpan jag nånsin sett!!!
När Zingo vänt tillbaka hittade jag ett dött fiskhuvud på vägen. Sen så kom jag hem nästan tre timmar efter jag gått för att köpa jordgubbar fyrtio minuter bortåt vägen.

9 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Här har det också regnat hur mycke som helst :( Hade attans tur på kvällen att jag inte han ut för det började vräka ner igen. Men efter det blev det uppehåll så man kund ut och gå :)

Låter gott med nyplockade jordgubbar :) Man skulle vara smart att åka och plocka lite kanske. Har du nån aning vad dom tar för gubbarna hos er?

Vad kul att hitta en kompis :) Härligt med lite bus. Verkade som ni fick väldans mycke spring i benen :)

Åhh vad skönt med så lång semester som 6 veckor :) Tar du alltid ut så lång semester? Här blir det bara 4 veckor. Måste ju spara lite dagar om man ska kunna anmäla några tävlingar till hösten. Jobbar ju rätt mycke helger.

Hoppas ni får en torr och skön midsommar :)

Ann-Margret o Vinja sa...

Låter väldans skönt med 6 veckor semester på raken :) men samtidigt är det ju skönt att ha lite sparat också i fall man behöver vara ledig.

Men får ni 6 veckor varje år?? Vi får bara 5 veckor :(

Anonym sa...

Hej Hej Rudi vilken rolig promenad du hade å sen blev det jordgubbar med. Mums.

Vi vill bara titta in å önska Er en riktigt härlig Midsommar å du Ruci glöm inte å plocka 7 olika sorters blommor de sägs att man drömmer om sin tjej då.

Ha det gott

// vov vov Ricco & Alfons / Towe

Hillman & Illerson sa...

Va skojsigt när vi köpte jordbubbar så var det i ett sånt där stånd med flera tjejer i, som sålde massvis med bubbar. Matten kollade så de fick raster och hade avtalsenlig lön och det hade de, hon är noga matten, hihi.

Hoppsa att du får en skön missömmer med massor av gotter.

Missömmertaxpussar.

Unknown sa...

Så härligt det låter - precis så tycker vi ett en fyrtiominuterspromenad ska vara - innehållsrik och tre timmar lång!
Glad Midsommar!

Jenny o Dio sa...

Vilken perfekt jordgubbsplockartur! Tänk att ni köpte jordgubbar som plockats av någon annan, klok matte du har :)

Wow vilken kul prickkompis du hittade, han får du börja prenumerera på, så han kommer med jämna mellanrum!

Tur att du kan simma, det verkar finnas flera hundra liter regn kvar som ska ner!

Puss på jordgubbsnosen!

Ha en riktigt härlig midsommarhelg!

Eva sa...

Vilket promenadfynd! Ja, nya polaren alltså, inte toan:) Dalmatiner är kul typer, så'na har jag känt åtminstone 2. (Mormor hade)
Hoppas du fick smaka lite gubbar sedan när du hjälpt till så att fixa hem dem:)

Ludde sa...

Det är alldeles fantastiskt vad du hittar. Zingo var en kul kille, och vilken tur att det inte var ett levande fiskhuvud du hittade. Hade jag gått så långt så hade nog hussen varit lika död som fisken... Midsommarkramis!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Så kul du har haft. Husse har ätit sill och jordgubbar och druckit nåt i små glas och så har han spelat och sjungit sig igenom kvällen och jag har bara tittat på. Lite överseende och alla tycker att jag är så snäll.
Imorgon ska han få betala dyrt för att han inte har haft tid med mig.
Glad midsommar Rudi.
Kul prickig kompis du hittade.
Nelson