lördag 25 juni 2011

Rekat Malmköping,

Nästa vecka ska du och jag vara fyra dagar på dagläger i Malmköping, berättade matten i morse. Va? Hur ska det gå till, svarade jag förskräckt? Jag har aldrig varit Malmköping, tänk om jag inte trivs där? Då åker vi dit och kollar upp det, svarade matten lugnande. Så då gjorde vi det.


Vi ska kursa här på campingen, fick jag veta. Där var hundra miljoner människor och flera tusen små knähundar och en golden retriever och jag. Och husvagnar och trädgårdstomtar och krukor som man fick skäll om man pinkade på! Fast det gjorde jag ändå!


Och så fanns det sjö och badplats och dit ner gick vi förstås för jag ville kolla. När vi vände tillbaka såg vi att hundar inte får vara vid sjön, det var så dags då det! Jag blev superstressad av alla lukter och allt runtomkring på campingen, så matten börjar oroa sig för hur det ska gå att vara på läger där. Jag är mest van vid skog...


Vi gick mot centrum i stället, det var lugnare där. Kolla vad jag hittade i ett fönster! Jag fick lov att kika flera gånger innan jag fattade att det inte var riktiga katter och så...


Sen skulle vi fotas utanför huset där matten bodde sina första tre år, lika länge som jag har levt alltså! Därinne var det dramatiskt när mattens storebrorsa förökte tysta matten med en saffransbulle när matten var en vecka gammal och skrek. Vilken attans tur att han inte lyckades! Som ni ser på fotot håller jag på att förgås av törst, det var hett som i en bakugn och efter att ha stressat så på campingen var strupen snustorr....


...då gick vi tvärs över gatan och beställde pizza och kebab. När kyparen såg att jag höll på att trilla omkull av vätskebrist kom han med en stor skål vatten till bara mig!


Sen blev det mest att titta på maten för mig. Pizzakanterna fick jag förstås.


Bäst vi satt där och käkade utbrast matten: Men vi är ju precis där Sigge Svamphund ska flytta in! Var då, var då, ropade jag förskräckt, för Sigge och jag är inte bästisar! Han flyttar in i morgon, lugnade matten mig. Bra, sa jag, då vill jag gå dit och pinka in området! Här blir det perfekt, mitt emot Sigges nya port!


Här lämnade jag också en skvätt vid husknuten, hehehehehehe...!!!!


När vi skulle gå till bilen kom åskan med dunder och brak och blixtar och miljoners miljoners liter regn som störtade ner, så vi fick lov att ta skydd under en markis och stå där i hundra år innan regnet lugnade ner sig lite. Det blev en insjö på gatan och så haglade det. Spännade värre!Efter mycket åkande var jag hemma igen och så åt jag en massa mat och så sov jag i flera år, så trött vara jag.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe vad spak han ska bli Sigge! Vad kul med läger i Enköping, men det är klart du ska få bada om det är hundläger där, männikskorna får väl flytta på sig.

Eva sa...

Det är så fint däkring Malmköping! Vi åkte dit ibland från landet o jag har gillat stället sedan jag var liten, liten. Du trivs nog också när lägret är igång!
Undrans jag vad Sigge säger om ditt pinkande...:)
PUSS på dig pysen!

Ludde sa...

Pinka på du! Sigges matte blir nog jätteglad när hon får veta att du kan pinka fram Åskar. Hoppas du träffar en massa trevliga hundar på lägret också, nu när du varit och annonserat... Kramis!

Sigge Svamphund sa...

Vi missade nog varann precis för medan Åskar förde oväsen så packade matte bilen.
Gissa vem så pinkat som f-n på vissa ställen utanför mitt nya hemma?
Du ska inte tro att du kan lämna dina fläckar hos mej utan att jag pinkar över!!!!
Förrten kom Åskar tillbaka när jag var där.
Ses på trosdag!!!!!

Marie Ström sa...

Hittade hit från Sigges blogg! Så bra att ni har varit och kollat läget! Då är allt okej??? Jag kan lugnande berätta att vi kommer att vara mest i skogen - där är lugnast! ;-)

Vi ses på torsdag!
Marie

Lyckopiller sa...

Haha..vikken rackare du är! Klart du skulle pinka före Sigge ;D. Lägret kommer nog bli toppen, du har ju bästmatten med dig!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken spännande dag du har haft :) Vad är det för läger som du ska på då?

Vad taskigt att inte hundar fick bada där :( Ni kan ju också behöva svalka er i värmen.

Hoppas du inte kommer bli stressad på lägret då :( Inte lätt att lära sig nått om man är stressad.

Jösses vilken tur inte mattens brorsa lyckade tysta matten med bullen....Var skulle du bott då...

Tur du hade som fick vatten av pizza ägaren när det var så varmt ute.

Tassintryck sa...

Kul med nostaligsk upptäcktsfärd för er. Förstår att man blir trött av en sån händelsrik dag!
kram från mig
/maria

Jenny o Dio sa...

Vilken tur att du ska tillbaka till Malmköping så att du kan pinka över Sigges överpinkning igen. Då blir han nog bra överraskad...

Vilken kalasdag! Massor med spännande nya saker. Jag tror att det kommer att gå bra för dig på kursen. Bara då fått spana lite mer så...

Vårt skryt om Dios spårande straffade sig iallafall, erfor vi idag. Dio hittade bara EN apport av 5 och tappade spåret totalt... Synden straffar sig själv heter det ju ;)

Emma o Malte sa...

Vad spännande att få åka på läger!! såg ju riktigt härligt ut där i malmköping, men dumt att vi hunder inte får vara vid vattnet!! Och vilken snäll kypare som bjussade på vatten!

Wille sa...

Ja den där dan var väl inte alls dum. Så du vill påstå att det är för jobbigt för din matte att plocka jordgubbar, men det var ju precis vad vår matte gjorde häromdagen, fast vi fick ju inte följa med.
Men matte blev nöjd med skörden och vi smakade vi med, men jag lekte mest att jordgubben var en boll jag och puttade omkring på den. Men Hector han slukade sin sedan tog han min också.
Förstår att du haft en midsommar som inte är som den vanliga midsommaren. Tja så kan det ju faktiskt också vara skojigt att göra. Vi har en sak gemensamt upptäckte jag just, Sigge. Jag är inte heller direkt förtjust i honom, men jag tar det som det är, man kan inte älska alla. Kul kompis du hittade förresten.
Ha nu en skön vecka, och hoppas det blir helkul på lägret

Hillman & Illerson sa...

Va sjutton en hel hög med konstifika katter i ett fönster, det skulle vi vilja titta närmre på, hihi. Vi tycker att dina tvåbeningar var attasn så fisiga när du inte fick mer än lite pizzakanter, kebab kött som är så gottigt, mumsigt värre. När matten äter kebab så brukar vi få minst hälften av hennes kött, för det är så stora portioner här uppe eller så tror de att matten är storätare, hihi.

Taxpussar.

Storolillnosarna utan den lilla nosen sa...

Du måste så fort som möjligt pinka över Sigges markering. Den som pinkar sist är bäst! Och vi springrar håller ihop. Vår matte säger att Sigge är söt och så, men det spelar ingen roll. Han är stor och svart, o det gillar inte vi. Man ska inte vara så där jättestor, utan så här snyggt stor och tvåfärgad. Det är bäst!

(Om nån undrar så har vi slugt satt munkavel på Wilbur, för han är en krulligt svart ful-pudel. Hehe!)

Svansviftningar från Spirou o Gromit

PS. Vad är det för ett läger? DS.

[Anna] sa...

Man kan nog aldrig få för mycket inspiration till träning :) Eran blogg är väldigt bra på att tagga igång oss men ni är sååå attans duktiga redan :)
Tack för tröste kramen, livet är inte alltid lätt men man måste göra det som är bäst för alla inblandade och leva vidare på minnena.
//Bilbo & Matten