tisdag 14 juni 2011

Tisdag eftermiddag.

Vi tog en promenad i eftermiddag. Det är härligt promenadväder i Julita nu! Nåt brukar det ju gå att upptäcka när man tar en sväng häromkring!
Kolla, kolla! Första upptäckten. En uppsättning tänder! Inte mina eller mattens.

Jag kutade genast till rymlingshjorden och skulle kolla om dom tappat tänderna när dom sprang i frihet. Men dom betade för långt bort, så det fick vara. Och om dom betade så hade dom väl tänderna kvar antar jag. Annars kunde vi ha haft "tandvisning av hästhjord". Nytt moment i lydnaden!

Usch, längs vägen vid hästarna växer läskiga växten! Kolla så attans stoooor den har blivit! Och luktar apa!

Efter regnet finns det drickpölar mest överallt. Det är superbra.

Somliga pölar låtsas att dom är floder och slingrar sig hej vilt genom skogen.

Ett tu tre hittade jag Alf. Han låg och gonade sig i höga gräset och trodde att han var osynlig. Tji fick han! Alf är attans lätthittad var han än är.

Sist på promenaden hade jag en uppgift jag åtagit mig. Jag skulle kolla att den här unika samlingen höll sig i schack medan deras husse är i Skåne och förlustar sig.

Ankservitörer, jultomtar, höns och kossor. Jo, alla var på plats. Jag är duktig på att passa saker och ting.Och naturligtvis följde jag förbudsskylten jag hittade under ett träd.


Sen vilade vi och sen tog jag bilen till Katrineholm och tränade lite på klubben där. Ibland var jag rena tiopoängaren, på platsen och budföringen till exempel och ibland skämdes matten för mig, som när jag stack till en "fralla" i stället för till Rutan. Och så hade jag och en uppmopsig isländsk fårhund hundmötesträning, det var uppfriskande. Vi var lika sura på den andre båda två. Men vi skärpte oss en del också.

15 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad mycke spännande saker du hittade på promenaden då :)

Kul med lite träning :) Synd bara att du inte skötte dig på alla momenten.
Det går säkert bättre nästa gång :)

Vi i Kasperian sa...

En händelserik promenad! Tog du inte med dig tänderna hem?
Kunde ju ha varit bra att ha i reserv!!! Det är hur dyrt somn helst att få en ny tand, berättar min matte, och hon vet!!!

Emma o Malte sa...

Stackars den varelse som tappat sina tänder, kan inte vara lätt att äta då.. Du borde bli detektiv så mycket saker som du hittar!

Sofie sa...

Vilken tur att det inte var dina tänder eller mattes ni hittade på promenaden för det skulle ju ha varit hemskt om ni inte hade märkt att ni hade tappat dem ;)

Ibland måste man ju bara hälsa på andra hundar eller människor när man tränar. De var helt klart intressantare. Jag Maya har en gång hälsat på domarna på en rallytävling i stället för att gå slalom men sedan gjorde jag ju det jag skulle. Men de såg så trevliga ut så jag sprang dit och viftade på svansen. Vet inte om matte var så impad men hon skrattade ;)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Kolla i tandregistret på DogCSI där kan ni nog få reda på i vems käke tänderna har suttit.
Nelson

Eva sa...

(Tänkte som Kasper att de kunde varit bra te' ha!:))
Hur ser en isländsk fårhundsmops ut??? Nä, jag skämtar! Fattar allt vad du menar.
Förresten, jag ska nog bjuda hit dig nästa gång någon ur siam-teamet lyckas "försvinna" i vår lilla lägenhet! De är bra på det nämligen...
PUSS!

Jenny o Dio sa...

Det är ju så lätt att förväxla frallor och rutor, frallor är ju liksom lite fyrkantiga...

Det var bra att du letade efter tandägaren också, kanske hade det suttit någon och varit alldeles utsvulten i närheten efter att ha letat sina tänder (i flera år som det ser ut ;)

Heja på Snygg-Rudi, du gör allt med glans!

Puss puss/ Dio

Älsa o Bollnäsa sa...

Hellooooo Rudi nu var det längesen vi skrev nåt hos dej...det fungerar inget bra när vi är i vårt torp...
Vad mycket roligt du hittar på dina promenader:) sen såg det jätte gott ut med fil och korv=)) det ska vi prova nån dag!
Ha det bra nu:)

Hillman & Illerson sa...

Vi undrar så vad en "fralla" är? Eftersom vi inte är så hemma inom lydnad, (det är nog inte många taxar) så får du förklara för oss. Hundmötesträning har matten och vi övat för länge sen och när matten säger den där struntar vi i, då låtsas vi inte se jycken vi möter, hihi.

Taxpussar.

Edith sa...

Nästa gång jag behöver hjälp att vakta några av mina gossedjur ... då ringer jag dig Rudi. Colliekramar

Boubou sa...

Vilken varierande tur! Jättespännande saker överallt!

Tassintryck sa...

Vad mycket ni hinner med på era dagar. Härligt det måste vara. Duktig vakt som kan läsa skyltar därtill.
kram från mig
/maria

wille sa...

Tja ibland händer det mkt på promenader, och ibland ingenting. Själva har vi haft "ingenting" promenader idag. De har varit hur lugna som helst.
Igår däremot då hände det ju en del skojiga saker när vi promenerade. Men det är klart, det kanske inte kan vara så händelserika promenader jämt.
Idga har mina klor fått sig en o0mgång, och det finns ju roligare saker att göra tycker jag.
Nospuss från Wille

Ludde sa...

Tänk att det finns så många kul figurer hos dig. Roligast tycker jag nog var att du hittade Alf. Honom skulle jag också vilja hitta. Jag frågade husse en gång om en sån där förbudsskylt, och han sa att det betydde nog att det är förbjudet att passera utan att lägga en tvåa... Kramis!

Ludde sa...

Tänk att det finns så många kul figurer hos dig. Roligast tycker jag nog var att du hittade Alf. Honom skulle jag också vilja hitta. Jag frågade husse en gång om en sån där förbudsskylt, och han sa att det betydde nog att det är förbjudet att passera utan att lägga en tvåa... Kramis!