fredag 13 april 2012

Fullt upp!

Alltså, ni kommer ihåg Åsnan, va? Tjuvgodset? Ett, tu , tre när jag låg och snaskade lite på den så sprack den! Litegrann...
...så då skämdes matten över mitt tilltag, så hon fixade en julpingvinpipis på rea, som jag måste överlämna till Tiger tillsammans med en ursäkt och gammel-åsnan i en påse. Jag gick fot i två km till Tigers hus för jag ville inte släppa ögonkontakten med pipis-påsen som matten bar och jag inte fick röra! Det var jobbigt! Men Tiger blev nöjd!


Jag fick allt strosa vidare utan någon pipis och då kunde jag äntligen slappna av och ta ett välförtjänt bad i ett dike...


...då släppte alla spänningar, när jag inte behövde vakta påsen mer...


...och medan jag torkade mig i fjolårsgräset lekte livet igen! Fast när jag kom hem tippade jag ur hela leksakslådan och letade febrilt och fruktlöst efter åsneskrället! Nähävisstja, den hade jag ju fått lov att lämna tillbaka till Tiger. Det hade jag förträngt.
Matten har svårt för att ha en ledsen hund, så hon piggade upp mig med ett roligt spår i närmsta hästhagen, minus hästar! Jag spårar nästan bara i urskogen, så det var lite speciellt att ränna runt i öppet landskap.


Spåret var inte så långt, kanske 250 meter, men sju plus en pinne hittade jag lik förbaskat! Det var värt sammanlagt sex köttbullar, så det var ju bra betalt.


Under tiden hade hussen borrat hål i glasspaketen! Och lagt dit andra köttbullar där! Hade han fått värmeslag månntro?


Nänemensan, nu skulle vi träna Åttans frestelse på riktigt, bestämde vi. Då måste man gå i en åtta runt dom sönderborrade glasspaketen, som luktar himmelskt, utan att låtsas om dom. Det är faktiskt lätt, tycker jag.


Så här attans snyggt har jag det på min gräsmatta! Man kan spegla sig och släcka törsten och bada och sånt. Men man kan inte träna nåt mer än på en liten torr plätt uppe vid huset. Det är trist!
PS. Matten gick tillbaka till den där doktorn som torterade henne gräsligt med långa sprutor, och då tyckte han så synd om henne så han befallde henne att stanna hemma med sin hund en vecka och trösta sig igen!!! Bara hon inte använder högerarmen, vaddå, hon har blivit bästa vänsterhänta nuförtiden!

14 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Oj, här var mycket på en gång. Visst är det ändå skönt att lämna tillbaka det som man har tagit. Låter kanske mesigt att säga så, men då är jag mesig och står för det.
Din matte och husse är kreativa och låter dig jobba mycket med skallen - det är hur bra som helst.
Sen hoppas vi att matte blir bra i armen. Har man en busig hund som du gäller det att ha båda händerna i beredskap för att hinna med.
Det tror jag iaf
Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Men hoppsan då, inte bra att ha sönder den stulna åsnan :( Vilken tur att matten hittade en julpingvinpipis till Tiger istället :)

Vad kul med lite spår också, är attans nyttigt att variera spåren både i skog och på gärden. Duktigt av dig att hitta alla pinnarna :)

Men huu vad svårt det måste vara att inte bry sig om köttbullarna som ligger och luktar så gott i burkarna. Duktig du var som klarade det :)

Attans bra doktor som matten skaffat som tycker hon ska vara hemma med dig istället för att jobba :) Undrar tro var man hittar en sån.....

Ha en skön fredag nu :)
Kram

Emma o Malte sa...

En sån tur att du var och lämnade tillbaka åsnan idag samtidigt som du fick lämna en annan present med ;-)
Det är tur att vi hundar inte har så svårt att komma över saker iaf ;-)

Ann-Margret o Vinja sa...

Kommer inte ihåg när man ser dom är dräktiga. Men den 7 maj ska vi göra ultraljud och då kommer man se om hon är dräktig eller inte.

Kram

Ludde sa...

Jag tror att Tiger blev väldigt glad för julpingvinpipisen. Det är inte alla som får nåt så fint en fredag den 13:e! Vilket fräscht dike du hittade. Jag har bara en stor lerpöl hemma, men den smakar underbart. Jag skulle verkligen inte ha klarat någon köttbulleåtta. Hur gör man?

På tal om mat, matte steker hjärtana som dom är i lite smör eller olja. Ibland kokar hon dom i lite vatten som omväxling. Den här gången skivade hon alla och ställde i kylen. Sen får jag några matskedar på kulorna. Andra gånger spar hon dom hela och klipper 6-7 stycken över kulorna... Kramis!

Grabbarna boys sa...

Du är så ärlig Rudi....dessutom snäll också.
Att lämna tillbaka tjuvgodset + en ny leksak kallar vi att man är en vardagshjälte!!
Asså är du vår vardagshjälte!!
Vov från grabbarna boys!

Edith sa...

Vad juste av dig att lämna tillbaka den där gamla åsnan. Du är allt en riktig hedersknyffel ... eller vad det heter. Trevlig helg!

Hector sa...

Hallojsan ! Längesedan jag tittade in här så nu var det hög tid anser jag. Ser att du som vanligt haft en massa kul och hyss för dig. Så ska det vara. Hoppas du får en fin helg !
Nu ska jag kika vidare och se vad du gjort sedan senast och det tar nog en stund !

smulan sa...

Så snäll du var som ändå gick hela vägen och lämnade tbx åsnan inkl en ny sak! Och din matte är ju bästaste bäst på att hitta på roliga saker åt dig:)

/smulan

Eva sa...

Misstänkte väl att vår kommentar inte kom in igår! Vår dator alltså...
Assar ville tala om att han är MÄKTIGT imponerad att du GAV BORT en PIPIS!!! (Även om den var "betalning"...) Jesper håller med.
Men det känns väl lite bättre så i alla fall? Och du ser ju ut att ha en del att välja på ändå:D
PUSS!
(Matten här har drömt mardrömmar efter din mattes berättelse på FB...)

Asta och Iris sa...

Vi har verligenläst din blogg, vi lovar. Men vi har inte haft så stor ork att kommentera den på sistone. Nu är vi här igen och det ser ut som livet rullar på som vanligt i Julita. Kram

Vi i Kasperian sa...

Smart att lämna en ersättningspipis till Tiger - nu har du ju en ny grej att låna där! :)
Osså har vi som vanligt attans kul, när vi hälsar på hos dej och din matte. :)

Inga-Lill sa...

Nä men vicken klen åsna som bara gick sönder så där utan vidare, dåligt tycker jag, hihi. Tur att din matte är en snäll tvåbening, för hon skaffade fram en ersättning för åsnan till Tiger.

Jag tycker det ser ut som du har jädrans blött, där ute på gården men du ska inte tro att det är bättre här. För här måste vi pumpa undan det vatten som lägger sig överallt i stora insjöar.

Tvåbenspussar.

Jenny o Brio sa...

Vilken tur att doktorn var så klok som visste att du är värsta tröstaren!!! Och en högerarm är klart överskattad, vänste fungerar mycket bättre :)
Så snällt av matten att fixa en pingvin till Tiger, då kan du sno tillbaka den nästa gång ni träffas!