tisdag 24 augusti 2010

Brons-nos!

Vet ni vad!? Jag har inte och har aldrig haft svamp på nosen! Jag har nåt som heter mycket finare : Bronzing Syndrome på nosen! Vi åkte till veterinären i dag för att visa upp min nos som ser lika ful trots massor av jobbiga svampschampobehandlingar. Då sa veterinären att någon svamp är det då rakt inte utan Bronzing Syndrome, som dalmatinerhundar ofta får. Det blir en rödbrun missfärgning som förstås bara syns i vit päls. Så hade jag sett ut som Tiger och varit alldeles svart så skulle man aldrig veta om att jag hade Bronzing Syndrome. Jag kommer kanske aldrig att bli av med min fula fläck på nosen, sa vetten. Och när vi undrade varför jag fått den sa han det allra värsta man kan tänka sig: Jag har antagligen fått det av godis och grisöron! Han sa att fabrikstillverkat hundgodis kan ge det här syndromet, likaså tuggben och grisöron. Så nu är det slut med allt sånt. Däremot får jag äta allt godis som finns i kyl, frys och skafferi. Så korv, och blodpudding och köttfärs och sånt går bra, puh!
Jo, och så sa han att det var typiskt för syndroment att man naggar sig på benen, och det har jag börjat göra på sista tiden. Det är inte allergi eller så, utan helt ofarligt men fult!
Som grädde på moset fick jag en spruta i nacken och så kollade han tänderna (som var fina), jo, och så vägde han mig, och jag väger 27 tjusiga kg.
Tack och lov för att matten och jag åkte till klubben och tränade jätteskojiga saker på kvällen, så då blev det nåt roligt idag i alla fall!

19 kommentarer:

Elliot sa...

Hej
Aha, det var intressant att höra.Elliot har oxå börjat att nagga sig på benen och vi har undrat varför. Skall faktiskt testa att utesluta hundgodis. Zacco hans kompis som väl alla känner har fått en ljus fläck på nosen och han har ju ljus päls. Det skall bli intressant att testa om det hjälper
Kulan

Kasper sa...

Nämen oj! Och grisöron som är så nedrans gott! (Men nu måste visst vi också börja tänka efter lite.)
Förresten så är du så snygg i alla fall, så en sån där liten grej gör förstås alldeles ovanligt lite på just dej!!! ;)

Såg också att Tiger och du roade er tappert, härligt!
Precis så ska livet va´ :)

Freja sa...

VA? Och Freja som naggar sig på benen. Är det bara nosen som blir orangefärgad?? Freja är det under hakan där jag har trimmat henne. Ojojoj hur ska jag kunna berätta för Freja att det är slut på grisöron och frolic nu? Vad var det för spruta du fick?

Unknown sa...

Hur ser den ljusa fläcken ut? Kommer den att försvinna? Är det något särskilt färg- eller konserveringsämne som man bör undvika? Låter ju väldigt trist - och så irriterande att ha fått fel behandling först (mot svamp).
Tur att det finns mycket annat att förgylla dagarna och träningspassen med - Zelda gillar exempelvis melon, litet kladdigt att hålla på med men GOTT.

Eva sa...

Eg. låter det ju riktigt tjusigt! Med brons-nos. Fast det förde ju med sig tråkiga saker...
Fråga matten om hon testat att torka lever, hjärta mm i ugnen. Gissar hon har det, det är ju superbra godis!
(Mammas taxar kunde sitta i timmar framför ugnen o kolla medan lever torkade:))

Wille sa...

Men oj jag som älskar både grisöron och tuggben. När matte får veta det här blir det nog slut på sådant. Undrar vad Hector säger också han är ju alldlees galen i sina tuggben och gömmer dem jämt för mig. Visserligen har vi ju svart nos, men det är ju inte kul att få en orange nos......
Vi får hålla oss till annat godis då. Tur att du fick en skojig träningsstund efter vette besöket ändå. Ha det gott nu !

ej hundägare sa...

Sett i Cesar Millans program hundar som älskat morötter och banan i små smak-mums-bitar.

Katarina sa...

Men fy så trist att tuggben och hundgosis kan få sådana effekter! Tuggben som är så bra för tänderna... Undrar om det gäller både de vita och de bruna...
Du är säkert lika snygg för det - hooppas bara det inte kliar!

Hillman sa...

Va sjutton får man fläcksjuka av ben och grisöron, vicken tur att vi har slutat med sånt då. Fast vi tycker det är konstigt att de får sälja sånt som hundar blir fläckiga av. Verkar nästan som om du får måla över fläcken, hihi.

Taxkramisar.

Elba sa...

Men vilken fräck veterinär som påstår att det är fel på grisöron och sån't. Det som ÄR så gott! Men så konstigt ändå, undrar vad dom stoppar i alla godsaker egentligen, som ger utslag ända ut på huden?!!

Min matte skulle gärna drabbas av lite bronzing syndrome, åtminstone på sommaren :)

27 härliga Rudi-kilon, det var inte illa :)

Lyckopiller sa...

På Ella kanske det inte skulle synas någon skillnad. Hon är ju så fläckig ändå ;D. Synd bara att det kan komma från tuggben. Men bronsnos låter jsnyggt faktiskt. Nästan som ett smycke. Prickiga pussar!

Ludde sa...

Shit också! Nu lär jag inte få några mer grisöron eller tillverkade tuggben. Matte sa just att jag ska få så jag jag blir nöjd i alla fall. Det blir mera riktig lever, hjärta och köttbullar istället bara... Kramis!

Edith sa...

Stackars dig Rudi. Fasen att man kan få sånt syndrom av grisöron och godis. Tur att det finns annat du kan få ur kylskåpet. Men nu blir jag lite rädd att matte drar in allt mitt hundgodis. Ha' det så bra! Colliekramar

cockettsriccardo sa...

Oj då va man lär sig!
Men vilken tur samtidigt att det inte var allvarigare.
Ja det är lite och tänka på va vi snälla mattar och hussar ger till våra små älsklingar!
Var rädd om dej!
Kram & Tass Ricco & Towe

Älsa o Ästher sa...

Men Rudi...nu kom vi o tänka på "Rudolf" med röda mulen..*fniss* men du har ju ingen mule!!!! Vi skojade lite med dej=)
Hm det har vi aldrig hört talas om...brons nos! Ja grisöron får vi aldrig mer för Älsa pälsa kräks när hon ätit dom o inte får vi frolic heller för mattes förra hund kliade sej av dom, men andra hundgodisar frossar vi ju i...vi får se till att vi får korv o blodpudding o annat gott i stället=)

hihihi jasså du fick sån energi av din kompis Tiger=)))) vad härligt!!;)
puss på bronsnosen:)

Sigge sa...

Aldrig hört talas om sån nos.
Men matte säjer att grisöron och annat smarrigt innehåller säkert en massa otäcka tillsatser.
Om inte svamptorken alltid var upptagen så skulle det torkas blodpudding till mej.
Men nu får jag hålla mej till korv och köttbullar istället

Elba sa...

Hörr´du Rudi! Var inte avundsjuk på att mina matte säger att hon kan trimma mig. Det är ingen hit kan jag lova, jäääättetråkigt! Dessutom skulle utställningsvovvarna skratta åt mig. För trimma på riktigt - nä! DET kan inte min matte. Hon bara klipper och rakar där hon tycker att det passar sig och där hon läst att det ska bort hår... Som tur är så är hon sjysst nog att låta mina morrhår vara. Hundar ska ha morrhår säger hon, oavsett vad det står i trimsidan i springerboken! Så lite bra är hon ibland :)

Torsten sa...

Hm...tycker ändå att det var ett fint namn på fläcken! Sen låter ju inte köttbullar, blodpudding, köttfärs helt fel i mina öron! :D
Nu kanske det bara blir smarriga märgben i fortsättningen, det är ju dessutom älgjakt snart så då får man kanske ladda upp frysen!
Trevlig helg, kompis!

Tuna sa...

Konstiga nossyndrom det finns.
Jag har skrubbat min nos en gång men det växte bort, men förra hösten fick jag noskvalster. Det var inte så lyckat. I år har jag inte det, men det lär vara lätt att få tillbaka. Hoppas inte, mycket olämpligt att få det.